Tour de France 'Bicyclette Likorette' Rondje Utrecht


UTRECHT, 20150422 -- Op 4 en 5 juli is het zover, 'ons Utrecht' kleurt geel voor de Tour de France en de Grand Départ belooft een feestelijk event te worden. Ter ere van dit prachtige event, hebben de Utrechtse ondernemers van ‘Proeflokaal/Slijterij De Zes Vaatjes’ en ‘Guillaume’s Fijn Proeverij’ een heerlijke likorette gelanceerd. De naam doet de Tour uiteraard eer aan; ‘Bicyclette Likorette’ Rondje Utrecht. Deze eenmalige smaaksensatie wordt uitgebracht in een witte kruik met een inhoud van 35 cl., en een rode dop om zo de stadskleuren van de Domstad te benadrukken.

Ruim 40 verschillende ingrediënten brengen je een smaak waarin zowel fijn zoete, fruitige, kruidige en notige tonen te proeven zijn. De ondernemers Albert de Rijk en Guillaume Coret zijn op zoek gegaan naar een smaakcombinatie die iedereen doet denken aan het wereldberoemde Franse dessert Crème Brûlée.

De Zes Vaatjes ontwikkelt al sinds de jaren `80 diverse dranken gerelateerd aan Utrechtse begrippen of gebeurtenissen, “We wilden dan ook een evenement als dit niet zomaar voorbij laten gaan, en zijn erg trots met het resultaat” aldus Albert & Guillaume. Waarom Likorette? Om geen likeur te worden, moet Likorette onder de 15% alcohol blijven. Hierdoor smaakt het drankje minder naar alcohol en is het minder zoet dan men van een likeur gewend is. "Hierdoor willen we een breed publiek plezieren". De likorette is dan ook geschikt voor zowel de dames als de heren. Wanneer Bicyclette Likorette gekoeld geserveerd wordt, komen de zomerse fruitsoorten zoals sinaasappel, kumquat en clementine nog beter tot hun recht.

De Tour de France leeft in Utrecht en de Domstad is trots om de Grand Départ van 2015 te mogen verzorgen. De Bicyclette Likorette is dan ook een prachtig collectors item en aandenken aan dit moment.Restaurants in en rondom Utrecht gebruiken de likorette om gerechten te verrijken of er hele desserts van maken. De Bicyclette Likorette is al te verkrijgen op verschillende verkooppunten zoals de Gall & Gall in de Bilt, Slijterij ‘De zes Vaatjes’ en VVV Utrecht. Binnenkort siert de Likorette ook de Bijenkorf in Utrecht.

Voor meer informatie, om even te proeven of voor verkoopmogelijkheden (particulier, horeca & retail) kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Guillaume Coret
info@fijn-proeverij.nl
Albert de Rijk
info@dezesvaatjes.nl


Deel: ' Utrechtse 'Bicyclette Likorette' markeert start Tour de France '
Lees ook