Pure Smoke opent eerste proeflokaal elektronische sigaretten


Bij elektronisch roken gaat de accijns in rook op en de BTW verdampt!

GRONINGEN, 20140223 -- In Groningen is het eerste proeflokaal voor elektronische sigaretten geopend. In de winkel van Pure Smoke kunnen moderne rokers terecht voor het proeven van een keur aan smaken voor elektronische sigaretten. Ook voor de nicotinevrije e-sigaret is er volop keuze in smaken. Bezoekers kunnen kiezen uit vele modellen, van wegwerp e-sigaretten tot complete sets voor hergebruik.

Nieuw concept in modern roken

Pure Smoke is in Nederland de eerste speciaalzaak met een brede collectie van alle vormen in het "moderne roken": niet roken maar dampen, zonder tabak of rook. 

Bij de elektronische sigaret wordt een speciale vloeistof verdampt. Je rookt niet maar je dampt!

Daarnaast zijn er vaporizers: dit zijn ook moderne verdampers, maar dan voor kruiden. Dampers van mediwiet maken hier dankbaar gebruik van.

Ook voor rokers van een waterpijp of shisha wordt een moderne tabaksvervanger geboden. In plaats van de traditionele kruidentabak dampen zij met steam stones, die er in er vele (waterpijp)smaken zijn.

Unieke combinatie webshop met proeflokaal

In de groeiende markt van elektronisch roken bestaat grote behoefte aan voorlichting en het kunnen zien en proeven van de produkten. Bij webshops wordt die mogelijkheid nauwelijks geboden.

Pure Smoke heeft nu haar eigen webshop in de lucht gebracht. Deze webshop onderscheidt zich van andere webshops door de beschikbaarheid van een eigen winkel met proeflokaal.

Spectaculaire kostenbesparing

Pure Smoke neemt geen standpunt in over de gezondheids-aspecten van elektronisch roken. Wie wil stoppen met roken moet dat volgens Pure Smoke gewoon doen. 

Pure Smoke propageert wel de kostenbesparing ten opzichte van het roken van sigaretten: "Op sigaretten betaal je zo'n 50% accijns en 21% BTW. Met elektronisch roken bezuinig je dat allemaal weg - die accijns gaat in rook op en de BTW verdampt".

Ester Rake, directeur van Pure Smoke, is zelf bekend met alle vormen van roken. Zij ziet de e-sigaret als een (gedeeltelijke) vervanger van de gewone sigaret, niet zozeer als hét tovermiddel om te stoppen met roken. Ester ervaart wel dat rookgewoontes veranderen en dat het kan leiden tot minder roken of afbouw van nicotinegebruik.

Zij verwacht dat elektronisch roken de komende jaren een enorme groei zal doormaken en hoopt dat de polarisatie in de huidige discussie zich wat normaliseert.

Ironisch genoeg is Pure Smoke pal naast de oudste koffieshop van Groningen gevestigd. Ester ziet dit contrast als een groot voordeel voor de profilering van het moderne roken. In korte tijd heeft zij, ook bij de buren, een flinke klandizie opgebouwd. Verkoop gebeurt uitsluitend aan meerderjarige rokers.


Deel: ' Pure Smoke opent eerste proeflokaal elektronische sigaretten '
Lees ook