Onze dagelijkse voeding mist het broodnodige om gezond te blijven


Rotterdam, 20170331 -- Al jaren zoeken we naar wat er in onze voeding zit dat ons ziek maakt. Zonder de gewenste resultaten, namelijk gezond, fit en slank blijven! De vraag moet zijn: wat mist in onze voeding? De wetenschap leert ons nu: het zijn de goede koolhydraten die we missen. Goede koolhydraten, onmisbaar voor een gezond lichaam, zijn langzame koolhydraten en vezels, zoals resistent zetmeel (vooral te vinden in teff). Ze houden de darmflora gezond (publicatie Consumentenbond in februari). Hans Turkensteen houdt zich al jaren bezig met gezondheid en voeding: “Het is tijd om anders naar gezonde voeding te kijken”.

Van oudsher zijn in Nederland aardappels en brood de bronnen van koolhydraten en resistent zetmeel. Voor 1960 bevatten ze veel goede koolhydraten. Tegenwoordig is dat nauwelijks meer het geval. We hebben ongeveer 30 gram goede koolhydraten in de vorm van resistent zetmeel per dag nodig en krijgen minder dan de helft hiervan binnen! Kortom het is tijd om onze aardappelen en brood eens onder de loep te nemen. Om deze reden heeft Hans Turkensteen het initiatief genomen om ons moderne brood weer net zo gezond te maken als vroeger.

Als voorstander van eerlijke en natuurlijke, maar vooral ook lekkere, voeding heeft hij ervoor gekozen om oer-granen met moderne granen te combineren. Oer-granen als teff en millet zitten bomvol goede voedingsstoffen. Vooral teff bevat veel goede koolhydraten, waaronder ook veel resistent zetmeel. Op deze manier krijg je het voor elkaar om met 2 sneden heerlijk volkoren brood de broodnodige 10 gram vezels zoals resistent zetmeel per maaltijd binnen te krijgen. Ook zijn er teff muesli repen ontwikkeld en bovendien wordt er hard gewerkt om ook in pasta’s de goede koolhydraten terug te krijgen. “Het toevoegen van goede koolhydraten in de vorm van resistent zetmeel is de enige oplossing om de kosten van de gezondheidszorg naar een gezond peil terug te brengen”, is de opmerkelijke statement van Hans.


Deel: ' Onze dagelijkse voeding mist het broodnodige om gezond te blijven '
Lees ook