Achtste Chocoladefestival Zutphen op 19 september gaat records breken


Recordpoging langste bonbon

ZUTPHEN, 20100830 -- Zutphen staat op 19 september 2010 geheel in het teken van chocolade. Op diverse lokaties worden demonstraties gegeven en kunt u proeven. Voor kinderen zijn er ook activiteiten. Het geheel wordt omlijst met muziek en amusement.

Het succesvolle Chocoladefestival Zutphen 2010 wordt op zondag 19 september voor de achtste keer gehouden in de Zutphense binnenstad. Het hele centrum zal worden omgetoverd tot chocoladeproeverij. Er worden diverse kookdemonstraties met chocolade als hoofdingredint gegeven, de nieuwste chocolademode komt voorbij en voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten zoals chocoladeverhalen en tekenen met chocolade.

Derde Guinness Book of Records poging
Na twee pogingen om de langste bonbon van Nederland te maken, die helaas door technische mankementen mislukten, probeert Huub Janson van bonbonatelier Janson voor een derde keer het record `langste bonbon ter wereld' in het Guinness Book of Records te halen: `Drie keer is scheepsrecht, deze keer ben ik op alles voorbereid en de langste bonbon gaat er komen. Zelfs de techniek kan me nu niet meer in de steek laten!'

Altijd tijd voor chocolade
De hele dag door kunt u zich tegoed doen aan de heerlijkste bonbons en chocolade. Maak een tocht door Zutphen met een van de chocoladetochten per fluisterboot, proef eens chocoladebier of de verrassende smaak van chocolade in bijzondere gerechten. Bonbonatelier Janson en vele collega's geven diverse demonstraties en workshops waar de mogelijkheden van chocolade worden geshowd. Uiteraard kan er ook chocola of bonbons gekocht worden bij de vele kramen.

Chocoladefestijn voor de hele familie
Vanaf 12.00u zullen alle chocolade activiteiten van start gaan en kan het publiek de veelzijdigheid van chocolade en cacao ontdekken. Het Chocoladefestival Zutphen gaat dit jaar records breken op wat een gezellige familiedag of een romantisch uitje op de zondagmiddag belooft te worden.

Programma
Het volledige programma, een plattegrond, bereikbaarheid per OV en parkeren met de auto staat op www.chocoladefestival-zutphen.nl.


Deel: ' Achtste Chocoladefestival Zutphen op 19 september gaat records breken '
Lees ook