Plan Nederland en Crystal Clear lanceren `Women in Control Fund'


BN'ers Hanna Verboom, Daphne Bunskoek en vele anderen zamelen geld in met landelijke workshop actie voor vrouwen in ontwikkelingslanden

AMSTERDAM, 20100322 -- Wereldwijd kan er nog veel worden gedaan om de positie van vrouwen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland en drankenmerk Crystal Clear hebben daarom het Women in Control Fund opgericht. Op 22 maart 2010 start een landelijke actie waarbij bekende Nederlandse vrouwen als Hanna Verboom (woordvoerder van het fonds) alsmede andere inspirerende Nederlandse vrouwen gedurende 3 maanden meer dan 150 workshops geven. Het geld dat wordt opgehaald met creatieve-, beauty-, culinaire- en persoonlijke groei workshops gaat naar vrouwen in Ghana en Nepal.

Women in Control Fund
Dit Nederlandse initiatief helpt vrouwen in ontwikkelingslanden een zelfstandig bestaan op te bouwen. Met de microkredieten kunnen zij bijvoorbeeld een opleiding volgen of een onderneming starten. Actrice Hanna Verboom, zelf opgegroeid in Afrika, is woordvoerder van het Women in Control Fund: "Ik ben woordvoerder en geef een workshop over n van mijn passies, schilderen. Zo lever ik mijn bijdrage om ook vrouwen in ontwikkelingslanden `in control' over hun leven te laten zijn. Met een lening en opleiding kunnen vrouwen zichzelf ontplooien. Geweldig!"


De actie
Crystal Clear, initiatiefnemer van het Women in Control Fund, wil elke Nederlander de gelegenheid bieden het fonds te steunen. Naast 100% van de opbrengsten van de workshops doneert Crystal Clear een deel van de omzet uit de verkopen van alle Crystal Clear producten. Het merk selecteerde meer dan 150 inspirerende Nederlandse vrouwen die van 22 maart tot eind juni 2010 door heel Nederland verspreid workshops geven op het gebied van o.a. fotografie, sport, styling en persoonlijke groei. Zo geeft musicalster Pia Douwes een workshop zingen, geeft Daphne Bunskoek cursisten een mediatraining en kan iedereen die wil, meedoen aan de workshop hardlopen met wereldrecordhoudster Lornah Kiplagat. De boodschap: "Jij een inspirerende workshop, zij een kans op een toekomst!"
Vanaf 22 maart wordt elke Nederlandse vrouw opgeroepen mee te doen aan de actie, met tv-spots, een print en online campagne en informatie op alle verpakkingen van Crystal Clear. Via www.crystalclear.nl kan iedereen zich inschrijven voor de vele inspirerende workshops.


Plan Nederland
Plan is een ontwikkelingsorganisatie die werkt aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun familie in ontwikkelingslanden. Plan gelooft in de kracht van vrouwen en meisjes en in de rol die zij in hun een gemeenschap kunnen spelen. Plan Nederland beheert het Women in Control Fund, het geld gaat direct naar twee specifieke projecten in het Wa-district in Ghana en in de regio Makwanpur in Nepal. Er zullen dus geen inkomsten op rekening van Crystal Clear of anderen komen.
Liesbeth Pruijs, commercieel directeur van Plan Nederland: "Door het Women in Control Fund krijgen veel vrouwen de kans op een economisch zelfstandig leven. Dit is goed voor henzelf n hun kinderen."


Deel: ' Plan Nederland en Crystal Clear lanceren `Women in Control Fund' '
Lees ook