Nieuw Snor-boek: Extreem Beleggen


Utrecht, 20160316 -- Een broodje Patatje Joppiesaus-chips en perzikjam, een witte boterham met melkvellen, of een combinatie blauwe kaas, appelstroop, tabasco, mayo en ketchup op je brood. Het Nederlandse bammetje is verleden tijd, als het aan de makers van het boek Extreem Beleggen ligt. In dit boek zijn de meest verrassende, soms krankzinnige maar altijd smakelijke recepten voor extreem belegde broodjes verzameld. Het boek verschijnt op 2 april.

De Middeleeuwen van de Nederlandse lunch voorbij

Nederlanders zijn de lachertjes van de lunchcultuur. Fransen en Italianen, ze ridiculiseren onze bolletjes kaas en worst al sinds mensenheugenis. En terecht, want veel kleurlozer wordt het niet. Maar de Middeleeuwen van de Nederlandse lunch zijn voorbij. Sinds enige tijd is er een beweging actief die het Hollandse bammetje voorgoed naar de geschiedenisboeken verwijst, de Nederlandse lunch herdefinieert en weer op de internationale menukaart zet.

Het begon allemaal aan de gezamenlijke lunchtafel  van een ondernemersenclave in Amsterdam. De bewoners aan tafel belegden hun boterhammen met avontuurlijke combinaties. Wit brood met pindakaas, sambal, twee centimeter (nooit minder) dikke plakken leverworst (Euroshopper), afgetopt met flinterdunne plakjes ‘gummy’ van het wekelijkse kiloblok kaas, Patatje Joppiesaus-chips en perzikjam en blauwe kaas, appelstroop, tabasco, mayo en ketchup op elkaar. Er zijn talloze extreme beleggers, die hun recept maar wat graag wilden delen in dit boek.

Elvis, Brad Pitt en beroemde broodjes

In dit boek vind je meer dan 55 recepten met foto’s van gouden combinaties die je elke dag kunt maken, met ingrediënten die je overal kunt kopen. Want wie wil er nou elke dag hetzelfde op zijn brood? Naast de recepten vind je in dit boek allerlei wetenswaardigheden als: het duurste broodje ter wereld, het broodje dat Elvis vermoordde en beroemde broodjes in films.

De makers

De samenstellers: Matthijs Schippers, Jasper Henderson, en Caspar Wijers werkten ooit samen in de inmiddels legendarische Villa Hendrik aan de Amstel. Daar, bij de meestal zeer uitbreide en luidruchtige lunch, ontstond het idee voor het boek Extreem Beleggen. Matthijs werkt onder zijn eigen naam als creatief strateeg in de digitale wereld, Jasper is hoofdredacteur van Lewbowski Publishers en CFO van Firehose en Wijers is journalist en CEO van Firehose. 

Over Uitgeverij Snor

Uitgeverij Snor is een uitgeverij van slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken die leuk zijn om te geven en te krijgen.

Auteurs: Matthijs Schippers, Caspar Wijers
en Jasper Henderson
Art direction: Matthijs Schippers
Foodfotografie: Saskia Lelieveld
Foodstyling: Linda Hendrix
Illustraties: Nikki van der Velden
Foto auteurs: Donald van Opzeeland
Lay-out: En-Publique.nl
Formaat: 165 x 198
Aantal pagina’s: 128

Bindwijze: hardcover
Release: 2 april 2016
Prijs: € 14,99

ISBN: 978-94-631-40188
NUR: 441


Deel: ' Nieuw Snor-boek Extreem Beleggen '
Lees ook