6 maart 2005 chocolade proeven in the chocolate bar

Op koopzondag 6 maart kunt u diverse exotische chocolades proeven bij The Chocolate Bar in Nijmegen

NIJMEGEN, 20050216 -- Heeft u altijd al willen weten hoe truffels en pindarotsjes worden gemaakt? Dan is vandaag uw kans. Onze chocolatier maakt ze waar u bij staat.


In het hart van Nijmegen, met uitzicht over de rivier de Waal, is The Chocolate Bar gevestigd in het voormalige klooster de Commanderie van Sint Jan (anno 1196). Hier wordt u meegenomen in de wereld van de chocolade. De cacao komt oorspronkelijk uit het gebied dat zich uitstrekt van Mexico tot in het Noorden van Zuid-Amerika. Onder de bewoners van Mexico en aangrenzende landen, (o.a. de ) vooral de Maya's en de Azteken, was het gebruik van cacao reeds eeuwenlang bekend voordat Columbus Zuid- Amerika ontdekte. Spanje Europa leerde pas in 1528 de cacao kennen toen de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernan Cortez terugkeerde van zijn veroveringstochten uit in Mexico.
De Nederlanders hebben als zeevaarders een zeer belangrijke rol in de cacaohandel gehad. Nog steeds is Amsterdam de belangrijkste wereldhaven voor cacao. Vandaag de dag is chocolade een product dat iedereen in huis heeft. Als broodbeleg, om te drinken en om heerlijk van te snoepen.

Overige informatie
The Chocolate Bar is gevestigd in De Commanderie van St. Jan, gelegen aan de Franseplaats in Nijmegen. Vanaf de Grote Markt loopt u rechts langs het Waaggebouw de Kannenmarkt in en vervolgens rechtsaf de Korenmarkt over. Op tweede Paasdag is er een vrije inloop tussen 10.00 ­ 17.00 uur. In circa 20 minuten heeft u uw ei in elkaar gezet, gedecoreerd en verpakt.

Toegang en proeverij zijn gratis

Voor meer informatie gaat u naar www.chocolatebar.nl

Deel: ' Exotische chocolades proeven bij The Chocolate Bar in Nijmegen '
Lees ook