Universiteit Utrecht kiest voor 100% duurzame koffie(voorziening)


WAARDENBURG, 20100413 -- Universiteit Utrecht laat in alle universiteitsgebouwen nieuwe koffieautomaten plaatsen door Selecta. De Universiteit Utrecht heeft, met het oog op Duurzaam Ondernemen, gekozen voor dubbel gecertificeerde koffie met Fairtrade Max Havelaar, n EKO keurmerk. Jaarlijks wordt er op de UU 10.000 kg koffie verbruikt; goed voor ruim twee miljoen kopjes duurzame koffie.

MVO
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) begint met het maken van verantwoorde keuzen, ook voor de koffievoorziening. Bijvoorbeeld met energiezuinige automaten en gecertificeerde koffie. Universiteit Utrecht heeft, na uitgebreide proefsessies, gekozen voor dubbel gecertificeerde koffie, dat wil zeggen met Fairtrade/Max Havelaar- n met EKO keurmerk. Daarnaast is de Universiteit overgestapt van instant naar verse bonenkoffie. Een dubbele verbetering dus.

Logistieke operatie
Het plaatsen van de automaten in alle universiteitsgebouwen (De Uithof en in de binnenstad) is een grote logistieke operatie. Met een groot team van monteurs en operators wordt gewerkt om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met name in de binnenstad zijn de gebouwen wat minder makkelijk te bereiken en het is soms wat lastig om de (grote) automaten naar binnen te transporteren Behalve ruim 140 koffieautomaten worden er ook ongeveer 85 frisdrank- en snoepautomaten geplaatst bij de universiteit.

Selecta
Selecta Nederland behoort tot de internationale Selecta Group, de grootste Europese dienstverlener op het gebied van vending. Van koffie tot snoep, van frisdranken tot snackautomaten; Selecta heeft voor elke organisatie de juiste vending oplossing. Een `enjoyable break', voor op de werkplek of voor onderweg. Bij Selecta Benelux werken ruim 350 medewerkers. In Nederland en Belgi staan meer dan 20.000 automaten van Selecta. Miofino, het huismerk koffie van Selecta, bevat diverse melanges met Fairtrade Max Havelaar- en/of EKO keurmerk.


Deel: ' Universiteit Utrecht kiest voor 100% duurzame koffie(voorziening) '
Lees ook