Nieuw Snor-boek: Vis & Vega-kookboek voor vleeseters


UTRECHT, 20110830 -- Wat vaker vis en wat vaker vegetarisch eten. Voor je eigen gezondheid, voor je humeur en voor het milieu. Maar soms is het lastig dag na dag te koken zónder vlees en mét inspiratie. Daarom verzamelde Uitgeverij Snor vis- en vegetarische recepten bij vrienden en familie en bundelde deze in een prachtig uitgevoerd boek. 192 recepten, goed voor een jaar lang 2 keer per week vis en 2 keer per week vegetarisch eten. ‘Vis en Vega’ - vooral ook voor vleeseters - verschijnt op dierendag 4 oktober.

Minder vlees maakt socialer
Mensen die minder vaak vlees eten, zijn socialer, minder eenzaam en zitten beter in hun vel dan mensen die altijd voor vlees kiezen. Zo blijkt uit een recente vergelijking tussen verschillende studies naar de psychologische effecten van vlees van Radboud Universiteit Nijmegen en Tilburg University. Daarnaast vliegen de onderzoeksresultaten over de kwalijke effecten van de vleesindustrie op milieu en gezondheid je dagelijks om de oren.

Een grote groep vleeseters in Nederland kiest vaker voor een maaltijd zonder vlees. Eén vleesloze dag per week heeft al een positief effect op het milieu, daarvoor hoef je geen fulltime vegetariër te worden. Het boek ‘Vis & Vega’ is bedoeld voor mensen die vlees af en toe willen laten staan om in plaats daarvan 2 x per week vis en 2 x in de week een vegetarisch gerecht klaar te maken. Geen boek voor hardcore vegetariërs, maar gewoon vega- en visinspiratie voor Jan en Alleman.

Van vrienden voor vrienden
Uitgeverij Snor vroeg vrienden en familie naar hun echt lekkere en makkelijke gerechten voor doordeweeks, maar ook voor een speciaal etentje. Talloze mensen leverden hun beste recepten zonder vlees in. Vervolgens maakte Anya van de Wetering (bekend van de Soep- en Toetkalender) prachtige illustraties bij een deel van de recepten en fotografeerde Alexander van Berge met Kamer 465 de rest.

Over de makers
Het prachtig vormgegeven en luxe uitgevoerde boek met open rug, foliedruk op de cover en 5 kleuren in het binnenwerk, is ontworpen door Studio Laucke Siebein. De fotografie is van Alexander van Berge. De illustraties zijn van stiliste Anya van de Wetering (Kamer 465). Kamer 465 maakte eerder samen met Uitgeverij Snor de megaseller Soepkalender (2009, 35.000 exemplaren verkocht) en de Toet- en Taartkalender (2010, 12.000 verkocht). (Food)styling is van Kamer 465 en Anoek Lorjé.

Over Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij die slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken uitgeeft die leuk zijn om te lezen en nog leuker zijn om te krijgen. Dit najaar is het vijf jaar geleden dat hun eerste uitgave ‘Naaien enzo’ verscheen.

Titel:  Vis & Vega
Auteur: Kamer 465
Vormgeving: Studio Laucke Siebein
ISBN: 978-90-79961-29-0
NUR: 246
Aantal pagina’s: 208
Formaat: 170 x 240 mm
Prijs: € 21,95


Deel: ' Nieuw Snor-boek Vis & Vega-kookboek voor vleeseters '
Lees ook