Ambassadeurs dragen Puur Gezond een warm hart toe


IJSSELSTEIN, 20100913 -- Pakjes en zakjes? Nee, puur en gezond! De website www.puurgezond.nu promoot bewust leven, cht eten en gezond genieten. Steeds meer ambassadeurs scharen zich achter deze volwaardige en natuurlijke manier van eten. Wordt Puur Gezond de nieuwe trend?

Op de website staan inmiddels al negen ambassadeurs met hun visie op puur, gezond en duurzaam eten. Zoals Yvette van Boven, kok en bekend van het boek "Home made": `Puur eten betekent voor mij dat je weet wat je eet, dat je weet wat je klaarmaakt en dat je weet waar dat eten vandaan komt. Je gaat uit van vers, zonder al te veel bereidingen en niet te veel poespas. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik niet puur zou koken en eten.'

Iris van de Graaf, directeur van de Stichting Biologisch Goed Van Eigen Erf: `In Westerse landen eet men veel niet verse, geraffineerde, verpakte producten. Je begrijpt niet wat ze soms met producten doen. Neem bijvoorbeeld cornflakes: mas wordt "uitgeraffineerd", waaraan men vervolgens weer ijzer en vitamines toevoegt om het gezond te maken. Waarom kiezen we niet voor puur natuur?'

Jac Nijskens, eigenaar van De Historische Groentehof, is ook ambassadeur: `Puur is voor mij vers uit de tuin en zo van de boom geplukt. En dan gaat het voor mij om de rijkdom aan smaken en niet of iets lekker of vies is. Ik wil een zo groot mogelijke variatie van smaken bereiken en die is te vinden in de vele groenten die er zijn.'

Op de website www.puurgezond.nu komen regelmatig nieuwe interviews met nieuwe ambassadeurs. Wie zich abonneert, krijgt wekelijks een gratis nieuwsbrief met tips, een column en recepten.


Deel: ' Ambassadeurs dragen Puur Gezond een warm hart toe '




Lees ook