Appelactie voor Stop Kindermisbruik


Arron Fresh vraagt op middelbare scholen aandacht voor kinderprostitutie

AMSTERDAM, 20100119 -- Op Het Rijnlands Lyceum in Wassenaar wordt op 27 januari om 12.00 het startsein gegeven van de appelactie van Arron Fresh voor Stop Kindermisbruik. De landelijke schoolcateraar uit Waddinxveen wil op deze manier aandacht vragen voor kinderprostitutie in Azië. Op iedere appel komt een sticker van ambassadrice Yolanthe Cabau van Kasbergen waarvan 50 eurocent naar haar stichting Stop Kindermisbruik gaat.

Op Het Rijnlands Lyceum in Wassenaar wordt dit bijzondere initiatief gelanceerd. Leerlingen kunnen via een skype-verbinding live communiceren met meisjes uit India die uit de prostitutie zijn bevrijd. Bovendien is de Indiase partnerorganisatie The Rescue Foundation uit India aanwezig om te praten over hun werk en vragen van leerlingen te beantwoorden.

Algemeen Directeur Ronald Weerwag is zeer betrokken bij het werk van Stop Kindermisbruik. "Als vader van twee jonge kinderen voel ik me zeer begaan met de slachtoffers van kinderprostitutie in Azië. Ik wilde graag iets doen om aandacht te vragen voor de problematiek maar ook om geld in te zamelen. De appelactie sluit naadloos aan bij het verantwoord catering concept van Arron Fresh. Een appel is gezond en daarnaast help je een gered meisje bij het opbouwen van een nieuwe toekomst." Weerwag roept alle middelbare scholen op om zich achter het initiatief te scharen. Met het geld wil Stop Kindermisbruik een opvanghuis financieren voor meisjes die bevrijd zijn uit de seksindustrie in India. Scholen kunnen zich aanmelden bij Arron Fresh.

Over Arron Fresh
Arron Fresh is het verantwoord catering concept voor scholen in het voortgezet onderwijs dat staat voor lekker, gezond, verantwoord eten voor een goede prijs. Arron Fresh is ontwikkeld door de Arron Group om leerlingen bewust te maken van wat ze eten. Arron biedt sinds 1993 schoolcatering middels verkoopcounters in combinatie met versautomaten.

Over Stop Kindermisbruik
In Azië worden elke dag tienduizenden meisjes gedwongen tot prostitutie. Stop Kindermisbruik bevrijdt deze meisjes en geeft ze een toekomst. Naast het bevrijden en re-integreren van de misbruikte meisjes, geeft Stop Kindermisbruik voorlichting. Zowel in Azië, als in Nederland. Initiatiefnemers van de stichting zijn Yolanthe Cabau van Kasbergen (tevens ambassadrice) en Arjan Erkel. John en Vivian Ewbank zijn ambassadeurs.

Aanmelden voor de appelactie kan via: appelactie@arron.nl


Deel: ' Appelactie voor Stop Kindermisbruik '
Lees ook