The Superfood Company springt in op stijgende vraag naar superfoods


Nederlands superfoodbedrijf wordt distributeur biologische Planet BIO producten

HAARLEM, 20121106 -- The Superfood Company (TSC), een Nederlands bedrijf dat gezonde en biologische voeding distribueert, is een partnerschap aangegaan met Planet BIO. Zij leveren 100% natuurlijke superfoods die sinds oktober als eerste verkrijgbaar zijn in de biologische Ekoplaza supermarkten.

Specialisatie retail
The Superfood Company is gespecialiseerd in het aanbieden van de hoogste kwaliteit superfood supplementen en bedient daarmee de sterk groeiende groep consumenten die bewust omgaan met hun gezondheid. Juist door zich te richten op retail onderscheidt TSC zich van de wildgroei aan voedingssupplementen op internet, terwijl de massa wekelijks supermarkten en gezondheidswinkels bezoekt.

Planet BIO
Planet Bio onderscheidt zich door een compleet superfoods assortiment aan te beiden dat puur biologisch geteeld en gecertificeerd is. Jeroen Sluiter (TSC): “Planet BIO investeert daarnaast in het bewust maken van boeren van het belang van verantwoord maatschappelijk en ecologisch ondernemerschap, zowel ten opzichte van hun werknemers als van de natuur. Mede hierdoor zijn wij in staat een breed assortiment van 100% biologische en vooral eerlijke superfoods van de allerhoogste kwaliteit te bieden”. Alle producten worden gepresenteerd in gebruiksvriendelijke, moderne en ecologisch verantwoorde “pouches”.

Groeiende vraag
Deze duurzame retailmarkt is fors in beweging. Gedreven door een grotere vraag naar een breder assortiment duurzame voeding zijn bestedingen het eerste halfjaar 23.4% hoger dan vorig jaar (bron: Monitor Duurzaam Voedsel - Wageningen). Research and Markets voorspelt in een onderzoek dat voedingsupplementen tussen 2012 en 2017 één van de snelst groeiende markten is.

Toenemende gezondheidsbehoefte
Met name onder de 40+ bevolking is er een enorm besef over het belang van gezonde voeding.  De gemiddelde leeftijd in Europa stijgt van 40 naar 48 jaar in 2060, wat een toenemende gezondheidsbehoefte teweeg brengt. Hierdoor groeit de vraag naar hoogwaardige (biologische) producten die de gezondheid, ook preventief, langdurig ondersteunen. TSC omarmt deze uitdaging en blijft zoeken naar echt vernieuwde aanvullingen op hun assortiment. Jeroen Sluiter: “Wij zouden al enorm blij zijn als consumenten slechts 20% van hun voeding laten bestaan uit superfoods, en het zou ons niet verbazen als de gezondheid daarmee 80 % verbetert.

Over Superfoods
Een goede gezondheid begint met voeding en superfoods staan wereldwijd bekend als meest gezonde, puur natuurlijke voeding. Producten zoals algen, knollen en bessen hebben alles in zich voor optimale gezondheid.Populaire producten zijn cacao, goji bessen en chia zaden. Chlorella en spirulina zijn zelfs uitgegroeid tot onbetwiste supplementen, erkend door organisaties als NASA en WHO. Universitair professor Huang Kuel Ming uit Taiwan, expert op het gebied van algen, stelt dat 1 gram chlorella zelfs gelijk staat aan 1 kilo groente (nutritionele waarde).

Over The Superfood Company:
The Superfood Company is een import- en distributiebedrijf van superfoods met een breed aanbod aan vernieuwende en onderscheidende merken variërend van puur biologische voeding, drankjes en cosmetische producten tot de hoogste kwaliteit nutraceuticals. Met onze selectie superfoods bedienen we retailers die hun productlijn van voedingssupplementen willen uitbreiden. Door als ‘preferred partner’ op te treden voor grotere retailers en groothandels in Nederland, België en Frankrijk kan The Superfood Company veel meer hoogwaardige superfoods voor hedendaagse consumenten beschikbaar maken. Met als doel: ervoor zorgen dat consumenten kunnen kiezen voor een gezondere leefstijl door natuurlijke producten toe te voegen aan hun dagelijkse dieet.

Over PlanetBIO:
PlanetBIO is een Sloveense bedrijf, opgericht in 2009 met het doel om hoogwaardige biologische superfoods wereldwijd in de markt te zetten. Het bedrijf leeft volgens de principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wat betekent dat winst met medewerkers, lokale gemeenschappen en leveranciers gedeeld wordt. PlanetBIO producten zijn daarom alleen van de beste kwaliteit biologische superfood, geproduceerd door milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde boeren.

Voor meer productinformatie ga naar www.planetbio.eu en  www.thesuperfoodcompany.com  

EINDE PERSBERICHT


Deel: ' The Superfood Company springt in op stijgende vraag naar superfoods '
Lees ook