IJsacademie maakt WK-ijscoupe Costa Ricaanse fairtrade producten


IJsacademie maakt WK-ijscoupe van Costa Ricaanse koffie, chocolade en ananas.

ZWOLLE, 20140702 -- In het kader van de wedstrijd Nederland - Costa Rica aanstaande zaterdag is de ijsacademie haar laboratorium ingedoken om een heerlijke ijscoupe te bedenken speciaal voor deze match. De ijscreatie bestaat uit koffie-ijs, chocolade-ijs en een schijfje ananas gedecoreerd met een krul oranje chocolade. Costa Rica is 's werelds grootste exporteur van koffie, chocolade en ananas.

Fairtrade en biologisch
[IJsacademie maakt WK-ijscoupe Costa Ricaanse fairtrade producten] Het is niet de eerste keer dat Klaasjan Haar, de eigenaar van de ijsacademie, een ijscoupe heeft bedacht voor een wedstrijd van Oranje op het WK in Brazilië. Voor de wedstrijd tegen Chili was er chilipeperijs met oranje slagroom. Een Mexicaanse taco met tequila-ijs en oranje chocolade is gepresenteerd tijdens de wedstrijd Mexico - Nederland. Ditmaal wordt de ijsmeester bijgestaan door barista Ron de Wit van Koffie Culinair. Deze koffie-expert maakt ter plekke een espresso van Costa Ricaanse koffiebonen waarvan het koffie-ijs wordt gemaakt.Het chocolade-ijs bestaat uit Costa Ricaanse trinitariobonen met een cacaopercentage van 71%. Het schijfje ananas komt van een biologische boerderij uit Costa Rica en is uiteraard fairtrade.

Vloeibare stikstof
Het ijs van de ijsacademie wordt bereid met vloeibare stikstof.Het belangrijkste bij ijs is de stuctuur. Doordat de vloeibare stikstof zo koud is (-196 graden), ontstaan er geen ijskristallen in het ijs. Door de snelheid van het invriezen hebben de watermoleculen geen tijd om samen te klitten. Bovendien gaan er geen vitamines, voedings- en smaakstoffen verloren.Het resultaat is een unieke ijsstructuur.

Klaasjan Huntelaar
Klaasjan Haar, de eigenaar van de ijsacademie, is al jaren fan van Klaasjan Huntelaar. Bovendien heten ze allebei Klaasjan. Laten we hopen dat Huntelaar wederom beslissend zal zijn in de wedstrijd tegen Costa Rica.

Donderdagavond 3 juli geeft de ijsacademie een presentatie van de bereiding van het stikstof-ijs en kan iedereen zien hoe ter plekke het ijs wordt bereid. We laten de gasten dan proeven van koffie-ijs van de koffiebonen uit Costa Rica.


Locatie; Het Konkeltje, Dijkstraat 3 Zwolle
Tijd; donderdagavond 3 juli van 19.30 tot 21.00.


Deel: ' IJsacademie maakt WK-ijscoupe Costa Ricaanse fairtrade producten '
Lees ook