Slow Food pakt uit op Biobeurs


ZWOLLE, 20160112 -- Slow Food, de internationale beweging die consumenten en producenten verenigt in de strijd voor het behoud van voedseldiversiteit, is prominent aanwezig op de Biobeurs 2016. Deze vakbeurs voor de biologische voedselsector, met 200 exposanten, vindt plaats op 20 en 21 januari in de IJsselhallen in Zwolle.

“De Biobeurs is een goede plek voor boeren en tuinders, producenten, detaillisten, chefs en media om met collega’s van gedachten te wisselen,” zegt Jack Stroeken, voorzitter van de Nederlandse tak van de Slow Food-beweging. “Het unieke van Slow Food is dat we producenten en consumenten met elkaar verbinden. We willen met onze stand de biologische sector kennis laten maken met Slow Food, mogelijkheden tot samenwerking verkennen, en het aantal producenten dat meedoet met Slow Food laten toenemen.”

Tijdens de Biobeurs presenteert Slow Food Nederland in een ruime stand (standnummer M331) een selectie van groenten, fruit, kazen en vlees(waren) uit de Nederlandse Ark van de Smaak, die op dit moment rond 80 producten telt. Daarnaast geven zeven leden van de Slow Food Chef’s Alliantie op beide beursdagen kookdemonstraties.

Voor woensdag 20 januari staat het Slow Food-congres “A Letter to the World” op de rol over de hervormingen die nodig zijn voor een duurzamer en rechtvaardiger wereldvoedselsysteem. Het interactieve congres wordt voorgezeten door Felix Rottenberg (20 januari, Hanzezaal, 17:45-19:45 uur). Bovendien organiseert Slow Food een workshop over mogelijke verbindingen tussen de biologische landbouw en de Slow Food-beweging (21 januari, Meerhal A, 14:15-15:15 uur).

Slow Food lanceert tijdens de beurs een krachtige publiekscampagne, waarin leden van Slow Food aan het woord komen over het gedachtengoed van de internationale beweging (20 januari, stand M331,13:45 uur). De campagne is gericht op brede verspreiding van de ideeën en activiteiten van Slow Food, alsmede op groei van het ledental.

Slow Food, opgericht in 1989, streeft naar behoud van voedseldiversiteit en een terugkeer van de menselijke maat in de voedselketen. Dat uit zich onder andere in ondersteuning van kleine producenten, in het veilig stellen van “bedreigde” landbouwproducten in de Ark van de Smaak en de nadruk op het genieten van lekker, puur en eerlijk (Good, Clean and Fair) voedsel. De Slow Food Chef’s Alliantie verbindt een zestigtal Nederlandse cuisiniers die de principes van Slow Food toepassen in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Wereldwijd telt de organisatie meer dan 100.000 leden, waarvan zo’n 3000 in Nederland. Ga voor meer informatie naar www.slowfood.nl.


Deel: ' Slow Food pakt uit op Biobeurs '
Lees ook