De Smaakspecialist winnaar 2016 in Duurzame levensmiddelen


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160726 -- De Smaakspecialist BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Duurzame Levensmiddelenbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een ijzersterke positionering. ‘De Smaakspecialist BV weet zijn uitgebreide kennis van biologische voedingsmiddelen te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Ruim tien jaar geleden trok een zestal enthousiaste supermarktondernemers de stoute schoenen aan. Ze wilden het supermarktschap gaan veroveren met mooie producten, die geproduceerd zijn met liefde voor mens, natuur en milieu. Zo ontstond in 2011 de Smaakspecialist en werd daarmee een ontdekkingstocht in gang gezet in de wereld van biologische teelt, pure ingrediënten, duurzame verpakkingen en kennisdeling.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in De Smaakspecialist BV een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij De Smaakspecialist, want men is continu bezig zijn producten en service te verbeteren en optimaal af te stemmen op de klant.’

Ruim assortiment

Vanuit de wens om de aanschaf van biologische producten zo laagdrempelig mogelijk te maken, ontwikkelt, produceert en distribueert  De Smaakspecialist inmiddels een ruim assortiment van houdbare en verse biologische levensmiddelen, deels onder eigen merken zoals Smaakt, RAW Organic Food, Biotoday en Goodlife. Producten die hun vaste plek in het supermarktschap hebben weten te veroveren. De productie vindt deels plaats bij de eigen productielocaties Organic Food Drachten en Organic Food Helmond. ‘De Smaakspecialist jaagt een droom na’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Namelijk dat mensen zelf de verantwoordelijkheid nemen om goed voor de wereld te zorgen en verantwoord eten voor iedereen toegankelijk te maken. Niet alleen met producten die gezond zijn, maar die ook met liefde voor de wereld – dus duurzaam – zijn geproduceerd. De Smaakspecialist wil daarom zo veel mogelijk consumenten aansporen om biologische voeding te gebruiken, want daar wordt de wereld een stukje beter van.’ Om deze ambitie waar te maken is De Smaakspecialist initiator van het foodplatform Organic Kitchen en is het lesprogramma Kidsproef voor lagere scholen ontwikkeld.

Het bedrijf valt op bij de Nominatiecommissie door de uitstekende reputatie die het in de branche heeft. ‘In een markt die continu in beweging is, weet De Smaakspecialist uitstekend te anticiperen op nieuwe trends en ontwikkelingen en is het zijn concurrenten vaak een slag voor.’

De Smaakspecialist BV, opgericht in 2004, is gevestigd in Bavel. Het heeft circa 25 medewerkers en is in heel Nederland actief. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper. Terecht de branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.desmaakspecialist.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL7, zondags om 13:55 uur. 


Deel: ' De Smaakspecialist winnaar 2016 in Duurzame levensmiddelen '
Lees ook