Feedback

Zoek uw nieuws .

Onderscheid een zoekterm met een komma ,

Vindt nieuws dat een emotie oproept

Nieuwsbank voor iedereen

Nieuwsbank onderscheidt zich van andere nieuwsmedia doordat het publiek zelf de nieuwskeuzes maakt en via crowdfunding die nieuwskeuzes mede mogelijk maakt. Ben jij Jan Publiek en vind je dat de redactie ergens aandacht aan moet besteden ga dan naar de pitch pagina en dien je voorstel in. Binnen 24 uur krijg je antwoord en start de crowdfunding.

Crowdfunding

Om de crowdfunding te laten slagen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een duit in het zakje doen. Niet alleen geld is welkom, ook tips en andere bijdragen van experts of 'ervaringsdeskundigen' - dat heet dan crowdsourcing. Nieuwsbank gaat de crowdfunding zoveel mogelijk bevorderen maar het helpt natuurlijk ook wanneer je zelf de pitch doorstuurt naar al je bekenden.

Donateurs

Donateurs, mensen die via de crowdfunding geld geven voor het produceren van een verhaal, krijgen als beloning voorinzage zodra het verhaal gereed is. Ze kunnen dan - binnen een paar dagen - een reactie geven die bij publicatie onder het verhaal te lezen zal zijn. Het maakt niet uit of die reactie positief, negatief of neutraal is. De donateur kan daarbij aangeven dat hij of zij anoniem wil blijven. De tekst van de reactie mag niet in strijd zijn met de Nederlandse wetgeving (met name belediging, laster en auteursrechtenschending is niet toegestaan).

Auteursrecht

De gepubliceerde verhalen zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Voor overname hoeft geen toestemming te worden gevraagd zolang er maar een verwijzing bij staat naar de webpagina bij Nieuwsbank. Een melding bij Nieuwsbank dat het verhaal is overgenomen (via de reactiemogelijkheid op de pagina) wordt wel zeer gewaardeerd (en bevordert de vindbaarheid van je eigen website).

De foto's bij Nieuwsbank zijn niet allemaal vrij van rechten. Wanneer je toestemming nodig hebt voor overname, staat de naam van de fotograaf in het fotobijschrift of de fototitel.

Reageren

Op elk bericht of verhaal bij Nieuwsbank kun je reageren. De redactie behoudt zich wel het recht voor om de reacties samen te vatten of te verwijderen wanneer ze niet terzake zijn. Zo blijft alles leesbaar en daar zijn alle bezoekers mee gediend. Reacties die we graag aanmoedigen zijn: verwijzingen naar andere berichten of verhalen over eenzelfde zaak, aanvullingen met relevante feiten, persoonlijke ervaringen, waarnemingen van ooggetuigen. Ook kritiek op de logica van een verhaal is welkom, zoek bijvoorbeeld op Wikipedia/drogreden naar goede argumenten. Vragen zullen zoveel mogelijk beantwoord worden, eventueel alleen in een privé mailtje. Het doel is met z'n allen ervoor te zorgen dat een verhaal of bericht op Nieuwsbank steeds meer waarde krijgt door het van alle kanten te belichten.

Deze website is nog in bèta, en wordt momenteel dus getest. Opmerkingen? Graag! Laat hier uw opmerking achter.