Nieuw baanbrekend voedingssupplement voor artritis en artrose


UDEN, 20080826 -- Vanaf deze week is Cartixan-4(TM) te koop bij drogisterijen, gezondheidswinkels en apotheken. Cartixan-4 is een nieuw baanbrekend voedingssupplement gericht op mensen met gewrichtsontstekingsklachten, zoals bij artritis en artrose. In Cartixan-4 zit MPC-4, een extract voor de behandeling van gewrichtsontstekingen dat wordt gewonnen uit een Mediterrane eetbare plant.

De werking van de stof MPC-4 is onderzocht door prof. Dr. Vicente Micol van de universiteit van Alicante in Spanje. Hij is bijzonder enthousiast over MPC-4. Micol zegt: "De resultaten die ik heb gezien bij patinten die MPC-4 gebruiken, zijn ronduit opvallend. Uit ons onderzoek kwam naar voren dat het percentage pijn- en stijfheidsklachten bij patinten die MPC-4 gebruiken na 8 weken met zo'n 60% is verminderd ten opzichte van een groep patinten die een placebo kreeg."
Het plantextract MPC-4 bevat de volgende bestanddelen: natuurlijke oligosaccharides, flavonoden, derivaten van cafene zuur, tanninen, polysaccharides en organische zuren. Naast MPC-4 bevat Cartixan-4 ook visolie, dat rijk is aan omega-3 vetzuren. Cartixan-4 is vanaf vandaag verkrijgbaar in drogisterijen en reformzaken in heel Nederland.


Extra informatie

Professor Vicente Micol
Professor Micol geldt als een autoriteit op het gebied van biochemie en schreef zo'n vijftig artikelen voor internationale vakbladen, waaronder Embo Journal, Journal of Biological Chemistry, Biochimica et Biophysica Acta, Archives in Biochemistry and Biophysics, Biophysical Journal, Biochemical Pharmacology, Free Radical Biology Medicine, Antiviral Research, Food Chemistry, Journal of Agricultural en Food Chemistry.

PK Benelux
PK Benelux ontwikkelt, verpakt en positioneert producten op de nationale en internationale gezondheids- en wellnessmarkt. De ontwikkeling en productie geschiedt volgens strenge kwaliteitseisen, onder apothekerstoezicht, waarna de producten in eigen huis verpakt worden en met een 24-uurs levering worden verstuurd naar drogisterij, parfumerie, apotheek en gezondheidswinkel.


Deel: ' Nieuw baanbrekend voedingssupplement voor artritis en artrose '
Lees ook