Nieuwe studie onderzoekt veilige en effectieve behandelingsoptie voor longtumoren

Covidien Evident™ microgolf-ablatiesysteem is focus van nieuw onderzoek

BOULDER, Colorado--(BUSINESS WIRE)-- 20111213 --

Covidien, een vooraanstaande internationale leverancier van producten voor de gezondheidszorg, heeft vandaag bekendgemaakt dat Radiology, het maandblad van de Radiological Society of North America, een nieuwe onderzoeksstudie onder leiding van prof. Thomas J. Vogl, MD heeft gepubliceerd, getiteld, “Microwave Ablation Therapy: Clinical Utility in Treatment of Pulmonary Metastases.” De studie, uitgevoerd met behulp van het Evident™ microgolf-ablatiesysteem (Microwave Ablation, MWA)1, is bekroond als Radiology’s “Artikel van de maand” voor november 2011.

Thomas J. Vogl, MD, is voorzitter van de afdeling Radiologie van de Universiteit van Frankfurt, afdeling Diagnostische en interventionele radiologie. Hij heeft verschillende boeken en meer dan 200 artikelen op zijn vakgebied gepubliceerd. Commentaar gevend op de betekenis van deze studie voor het gebied van interventionele oncologie, verklaarde prof. Vogl, “We zijn nu in staat om een nauwkeurig instrument aan te bieden voor lokale vernietiging van tumoren binnen een poliklinisch protocol.”

Het onderzoek van prof. Vogl is de eerste Europese prospectieve studie op het gebied van microgolf-ablatie in meer dan drie jaar. Bij het onderzoek waren 80 patiënten betrokken. Er werden gegevens verzameld over een periode van 24 maanden. Concluderend stelt de studie: “Microgolf-ablatietherapie kan veilig en effectief worden gebruikt als een therapeutisch hulpmiddel voor de behandeling van pulmonale metastasen.”

Longmetastasen ontstaan meestal door tumoren elders in het lichaam, zoals borst-, colorectale-, prostaat-, nier- en andere carcinomen. Thermische ablatie, met behulp van technologie zoals het Evident microgolf-ablatiesysteem, kan een behandelingsoptie zijn voor patiënten met inoperabele tumoren in de longen, lever, nieren en andere delen van het lichaam. Gezien de toepassingen van ablatie buiten de lever, ziet prof. Vogl microgolf-ablatie als een zeer veelbelovende technologie voor longtumoren en tumoren in andere zachte lichaamsweefsels.

Het Evident microgolf-ablatiesysteem, geïntroduceerd in 2008, was het eerste wereldwijd beschikbare MWA-systeem. Covidien levert interventionele oncologie-oplossingen voor zowel microgolf- als radiofrequentie-ablatie (RFA) met het Evident MWA-systeem, het Cool-tip™ RFA-systeem en de Cool-tip RFA System E Series2.

Radiology publiceert elke maand ongeveer 300 pagina's door vakcollega's geëvalueerd origineel onderzoek en artikelen, en kiest één artikel per maand als hoofdartikel. Dr. Vogl gaf uiting aan zijn waardering voor deze erkenning met de woorden: “Dit is een belangrijke erkenning van de aanzienlijke hoeveelheid werk die wordt verricht in onze instelling.”

OVER COVIDIEN

Covidien is een vooraanstaande internationale leverancier van producten voor de gezondheidszorg die innovatieve medische oplossingen creëert voor een beter resultaat voor de patiënt en uitblinkt door middel van leiderschap en excellentie op klinisch gebied. Covidien produceert, distribueert en onderhoudt een veelzijdig assortiment aan toonaangevende producten in drie segmenten: medische apparatuur, farmaceutische producten en medische verbruiksartikelen. De inkomsten van Covidien in 2011 bedroegen $11,6 miljard. Covidien heeft 41.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 65 landen. De producten van het bedrijf worden verkocht in meer dan 140 landen. Ga naar www.covidien.com voor meer informatie over ons bedrijf.

1. Het Evident™ MWA-systeem is niet goedgekeurd door de Amerikaanse FDA voor de behandeling van longtumoren.

2. De Cool-tip RFA System E Series is niet beschikbaar voor verkoop in de Verenigde Staten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Covidien
Marta Newhart, 011-303-530-2300, toest. 7383
Vice President, Communications & Public Affairs
Chirurgische oplossingen
marta.newhart@covidien.com
of
Coleman Lannum, CFA, 011-508-452-4343
Vice President
Investor Relations
cole.lannum@covidien.com
of
Bruce Farmer, 011-508-452-4372
Vice President
Public Relations
bruce.farmer@covidien.com
of
Todd Carpenter, 011-508-452-4363
Director
Investor Relations

todd.carpenter@covidien.com

Deel: ' Nieuwe studie onderzoekt veilige behandelingsoptie voor longtumoren '


Lees ook