We zijn geen slachtoffer van onze genen


Dr Bruce Lipton, leider in de Nieuwe Biologie, bezoekt Nederland

MAARSSEN, 20110901 -- Bruce H. Lipton, Ph.D. ontdekte in de tachtiger jaren met zijn studies over de celmembraan, dat de buitenste laag van de cel een organische homoloog is van een computerchip, de cel-equivalent van een brein. Zijn onderzoek aan de Stanford University’s School of Medicine, tussen 1987 en 1992, laat zien dat de omgeving die het membraan beïnvloedt, het gedrag en de fysiologie van de cel aanpast en genen aan- en uitzet. Op 16 en 17 september bezoekt Dr Lipton voor het eerst Nederland en geeft hierover een seminar in Maarssen.

Zijn ontdekkingen, die ingaan tegen de wetenschappelijke opvattingen dat het leven wordt gecontroleerd door de genen, is een van de belangrijkste gebieden van studie geworden: de wetenschap van de epigenetica. Twee belangrijke wetenschappelijke publicaties, aan de hand van deze studies, definieerden moleculaire paden voor het verbinden van lichaam en geest. Sindsdien hebben vele latere onderzoeken zijn concepten en ideeën bevestigd. Dr Lipton's uiterst hoopvolle bevindingen worden beschouwd als een van de grote doorbraken in de nieuwe wetenschap.

Dr Lipton begon zijn wetenschappelijke carrière als celbioloog. Hij ontving zijn Ph.D. graad van de Universiteit van Virginia in Charlottesville voordat hij begon op de Anatomie afdeling aan de University of Winsconsin School of Medicine in 1973. Voor zijn onderzoek gebruikte Bruce gekloonde menselijke stamcellen. Hij richtte zich op de moleculaire mechanismen die het celgedrag regelen, een experimentele weefseltransplantatie techniek, ontwikkeld door Dr Lipton en collega Dr Ed Schultz en gepubliceerd in het tijdschrift Science, werd vervolgens gebruikt als een nieuwe vorm van menselijke genetische manipulatie.

Twee belangrijke wetenschappelijke publicaties, aan de hand van deze studies, definieerden moleculaire paden voor het verbinden van lichaam en geest. Sindsdien hebben vele latere onderzoeken zijn concepten en ideeën bevestigd.

De Wetenschap van Hoe we Onze Levens Creëren
Lipton bezoekt Nederland voor de eerste keer en geeft de lezing Spontaneous Evolution op 16 september en het seminar The Biology of Belief op 17 september:
De wetenschap maakt een dusdanig grote stap in het licht van de wereldwijde crises in gezondheid, privé en economisch, dat het een ware revolutie in ons inzicht veroorzaakt, een zo radicaal dat het de wereld kan veranderen.

Nieuwe ontdekkingen in de celbiologie, epigenetica en natuurkunde tonen aan dat we niet het slachtoffer zijn van onze genen, maar dat we onbeperkte capaciteit hebben om een leven te leiden vol vrede, geluk en liefde.

Celbioloog en bestsellerauteur Bruce H. Lipton neemt je in snel tempo mee op een reis van de microkosmos van de cel naar de macrokosmos van de mind. Deze informatieve en zelf-bekrachtigende presentatie over de hoe de interactie tussen lichaam en geest werkt, laat zien hoe ons ‘aangeleerde’ waarnemingsgedrag de genexpressie beïnvloedt en bijdraagt aan het herschrijven van onze genetische code.

Kennis is kracht. Het inzicht dat je wordt aangeboden in deze presentatie is fundamenteel voor het verwerven van zelf-bekrachtiging, meester van je lot worden in plaats van 'slachtoffer'. Deze geïllustreerde en geanimeerde presentatie zal je geest inspireren, je aan het denken zetten en je uitdagen tot creativiteit, als je inziet wat een enorme mogelijkheden het biedt om deze informatie in je eigen leven toe te passen en het werkelijk een nieuwe wending te geven!

Seminar De Biologie van de Overtuiging met Dr Bruce Lipton
17 sept 2011; 10 - 17.00 uur
Locatie: 't Zand (voormalig Pim Jacobs Theater), Maarssen
Taal: Engels 
Informatie en reserveringen: www.blizevents.com
Bliz Events: info@blizevents.com of (035) 888 4628 


Deel: ' We zijn geen slachtoffer van onze genen '
Lees ook