Nieuw Snor-boek: Pocket Herbarium


UTRECHT, 20150320 -- Het herbarium is weer helemaal terug. Gedroogde bloemen en planten op papier plakken, om ze voor later te bewaren. Maar waar bewaar je ze dan in? In het Pocket Herbarium dat 22 maart verschijnt bij Uitgeverij Snor. Een herbarium om altijd bij je te dragen, met illustraties van planten en bloemen en met ruimte om je eigen gedachten in op te schrijven.

Het pocket Herbarium is een idee van ruimtelijk vormgever Saskia de Valk en van illustrator Maartje van den Noort.  Saskia de Valk is eigenaar van Vlinder&Vogel, een ontwerpatelier dat veel gebruik maakt van bloemen. Maartje van den Noort is illustrator, bekend van haar tekeningen van vogels en bloemen en planten. De Valk: “Vroeger maakten mensen een herbarium van gedroogde planten voor studie en onderzoek. Wij drogen ook vaker bladeren en bloemen, maar weten niet waar die dan in te bewaren. Dat bracht ons op het idee van een Pocket Herbarium. Een mooi boekje om in je tas te bewaren. Met genoeg ruimte om blaadjes en bloemetjes in te plakken en je eigen herinneringen in op te schrijven.”

In het Pocket Herbarium staan naast lege pagina’s om zelf in te vullen, ook pagina’s met een tekenlesje, de top tien bloemen in Nederland te vinden en informatie over die top 10. Alleen al door het bladeren door het Pocket Herbarium krijg je zin om naar buiten te gaan. Naar het bos, de bergen of de duinen, de heide of de velden, of naar het stadspark, je eigen tuin of balkon.

Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor is een uitgeverij van slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken die leuk zijn om te geven en nog leuker om te krijgen. 


Titelinformatie:
Titel: Pocket Herbarium
Auteurs: Saskia de Valk en Maartje van den Noort
Illustraties: Maartje van den Noort
Vormgeving: En Publique
ISBN: 978-90-799-61948
Aantal pagina’s: 112
Formaat: 105 x 148
Uitvoering: Softbound met elastiek
Prijs: € 14,95
Verschijnt: 22 maart 2015


Deel: ' Nieuw Snor-boek Pocket Herbarium '
Lees ook