Cursus Verklaring Sociale Hygiëne nu online via e-Learning


HOUTEN, 20111031 -- Met de presentatie van de online cursus Sociale Hygiëne zet e-Learning à la carte een nieuwe stap in de opleiding van horecamedewerkers en personeel in slijterijen, verzorgingshuizen en (sport)kantines. Doel van de nieuwe cursus is leidinggevenden in bedrijven die alcoholhoudende dranken verkopen of serveren voor te bereiden op het wettelijk verplichte horeca examen voor het verkrijgen van de Verklaring Sociale Hygiëne. De introductie vindt plaats tijdens de Strand- en Terrasbeurs 2011, aanstaande dinsdag 1 november in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door Strand Nederland. Meer informatie en een demo zijn beschikbaar op www.e-Learningalacarte.nl/socialehygiene.html.

e-Learning à la carte biedt nu een online cursus waarmee men zich snel, doelmatig en goedkoop kan voorbereiden op het examen voor de Verklaring Sociale Hygiëne. De cursus bestaat uit 8 hoofdstukken waarin alle relevante onderwerpen voor het examen worden behandeld. De cursist volgt de online cursus in eigen tempo via internet achter de eigen PC. Het MemoTrainer systeem bepaalt aan welke onderwerpen de cursist aandacht moet besteden om het doel te bereiken. Er wordt feedback en inzicht gegeven in de voortgang van het kennisniveau. Dagelijks kan met het beantwoorden van vragen worden geoefend. Hiervoor zijn ruim 800 vragen beschikbaar.

De cursuskosten zijn € 148,= (incl. BTW) Meer informatie en een demo zijn beschikbaar op www.e-Learningalacarte.nl/socialehygiene.html


Sociale hygiëne betekent met elkaar rekening houden, het hebben van respect voor elkaars lichamelijke en geestelijke gezondheid en het aanvaarden van elkaars waarden en normen.

De ondernemer is verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van de gasten en cliënten. Zij worden geacht op de juiste manier om te kunnen gaan met alcohol-, gok-, en drugsverslaving. In de online cursus Sociale Hygiëne wordt men daarvoor opgeleid.

Na de wetswijzigingen van de Drank- en Horecawet gaat het toezicht op de Drank- en Horecawetvergunningen over van de nVWA naar de gemeenten en kunnen bestuurlijke boetes worden opgelegd wanneer bedrijven onvoldoende leidinggevenden in dienst hebben die beschikken over de Verklaring Sociale Hygiëne. Het toezicht zal dus directer en strenger worden.

e-Learning à la carte is een jong bedrijf dat online cursussen maakt voor de horeca, de zorg- en de gastvrijheidsector. Directeur is Wim Timmerman; na zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool was Wim in verschillende management functies werkzaam in horecabedrijven en non-profit organisaties. In zijn functie van Director Business Applications  bij een internationaal luchtvaartcateringbedrijf was hij o.m. verantwoordelijk voor de implementatie van e-learning voor stewards en stewardessen bij verschillende luchtvaartmaatschappijen voor verkoop aan boord.


Deel: ' Cursus Verklaring Sociale Hygiëne nu online via e-Learning '
Lees ook