Ian Buruma - Azië als mythe: westerse fantasieën over het Oosten


Lezing

NIJMEGEN, 20130409 -- Hoe denken we over Azië en over de opkomende wereldmacht China? De wereld is veel kleiner geworden. De contacten tussen Oost en West zijn veel intensiever en talrijker dan zij ooit zijn geweest. Wat doet dat met ons beeld van Azië? De Brits-Nederlandse intellectueel Ian Buruma geeft zijn visie op de hedendaagse verhoudingen. Woensdag 22 mei 2013, 20.00 - 22.00 uur, Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1

Het Westen is al sinds de klassieke Oudheid gefascineerd door ‘het Oosten’ en heeft daarover een vreemde mengeling van kennis en fantasieën ontwikkeld – kennis en fantasieën die voor een deel zelfs gemeengoed zijn geworden in Azië zélf.

Ian Buruma is sinoloog, japanoloog, journalist en publicist. Hij heeft zowel academische publicaties als spraakmakende opiniërende stukken over de Europese en Aziatische intellectuele en culturele geschiedenis op zijn naam. Hij doceerde aan een reeks van Amerikaanse en Britse universiteiten.

Evert van der Zweerde filosoof aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gaat met Buruma in gesprek.

Buruma is een heldere schrijver en spreker, die zijn opvattingen zonder jargon of vertoon van geleerdheid onder woorden kan brengen. Hij put zijn inspiratie eerder uit literatuur, kunst en cinematografie dan uit het werk van hedendaagse vakfilosofen, hetgeen zijn werk een origineel en uiterst breed karakter geeft.

Deelname € 9,50 | medewerkers en alumnipashouder RU € 7,- | studenten gratis | Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/ianburuma


Deel: ' Ian Buruma - Azië als mythe westerse fantasieën over het Oosten '
Lees ook