Film & debat Le Havre. Over echte betrokkenheid


Met openluchtinleiding door filosoof Marcel Becker

NIJMEGEN, 20120529 -- Wat betekent het om je echt om iemand te bekommeren? In Le Havre neemt de oude schoenpoetser Marcel een Afrikaans bootvluchtelingetje onder zijn hoede. Met als enige wapen zijn aangeboren optimisme en zijn niet aflatende solidariteit met de bewoners uit zijn wijk neemt Marcel het op tegen de visnetten van de politie. Marcel Becker, docent Wijsgerige ethiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen, leidt de film in buiten op het terras. Dinsdag 12 juni 2012, 20.00 - 22.30 uur, Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1

Le Havre is onderdeel van een film & debattrilogie rond de vraag Wat is ons heilig? Welke waarden spreken er uit deze films? Drie wetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen leiden de films in.

Di 19|06|12 Dolls. Paul van der Velde
, hoogleraar Aziatische religies over over mythe en waarheid in onsterfelijke liefde
Di 26|06|12 Up. Nan Stevens, hoogleraar Psychogerontologie, over onverwachte vriendschappen.


Deelname reeks € 12 ,- | medewerkers en alumnipashouders RU € 7,50
Deelname per film € 5,- | medewerkers en alumnipashouders RU € 3,-
Studenten gratis

Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/lehavre

Deze film & debattrilogie maakt deel uit van het meerjarenproject Wat is ons heilig? Een project in samenwerking met Trouw, Ikon  en Nieuw W!j, dat in literatuur, film, tweespraken, lezingen, preecken en meer, verkent wat ons heilig is.


Deel: ' Film & debat Le Havre. Over echte betrokkenheid '
Lees ook