Dutch Gem Academy: een nieuwe formule voor studie edelsteenkunde


BUSSUM, 20170720 -- Edelstenen zijn een lust voor het oog en als het natuurlijke onbehandelde edelstenen zijn kunnen ze erg kostbaar zijn. Het feit dat je tegenwoordig niet altijd met zekerheid weet of de edelsteen die je koopt (of verkoopt) een natuurlijke edelsteen is, een lab-created (synthetisch) of behandelde edelsteen, maakt dat er meer behoefte is aan kennis is op dit fascinerende vakgebied. Dit is de reden voor Leone Langeslag, gepassioneerd edelsteenkundige, om een uniek programma van lessen aan te bieden via de Dutch Gem Academy.

Dutch Gem Academy: een nieuwe formule voor studie edelsteenkundeIn de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen en ontdekkingen gedaan op edelsteenkundig gebied. Het verfraaien van slechtere kwaliteit edelstenen via behandelingen en het produceren van synthetische (lab-created) edelstenen zijn een steeds meer voorkomend fenomeen. Hoe weet je nu of een rode edelsteen een robijn, spinel, granaat of zelfs een gewoon stukje prachtig geslepen glas is? Laat staan of men duidelijk kan zien of een edelsteen puur natuur is of dat ermee gerommeld is. Behandelingen van edelstenen worden steeds vaker toegepast en men hoort hier bij aankoop altijd over geïnformeerd te worden maar helaas is dit niet altijd het geval. U begrijpt dat dit ook financiële consequenties kan hebben.

Kortom edelsteenkunde is een bruisend vak en volop in ontwikkeling. Niet alleen de mensen in de branche dienen op de hoogte te zijn en te blijven van alle ontwikkelingen maar ook voor de consument is dit vakgebied via de Dutch Gem Academy nu heel toegankelijk.

De Dutch Gem Academy (partner van de World Gem Foundation) biedt een zeer toegankelijke Engelse studie (online of als E-book) aan, waar iedereen in eigen tempo zijn of haar kennis kan verbreden op edelsteenkundig gebied. Via overzichtelijke modules, simpele uitleg, prachtige foto’s van allerlei edelstenen en hun varianten wordt de theorie met kenmerken, eigenschappen en herkomst per edelsteensoort, rijk geïllustreerd en determinatiemethodes met uitgebreide omschrijvingen en tabellen uitgelegd en getoond.

Door de aanvullende persoonlijke begeleiding via praktijklessen of workshops wordt een uiterst praktische manier geboden om de kennis over edelstenen te verbreden, te verdiepen of op te frissen. Het is namelijk niet alleen uiterst fascinerend maar ook meer dan de moeite waard dat men met eigen ogen de verschillende edelsteensoorten met hun variëteiten, behandelingen en imitaties leert (her)kennen.

Via de Dutch Gem Academy draagt Leone Langeslag graag haar steentje bij tot kennistoename over edelstenen op een praktische en betaalbare manier. Voor meer informatie of het ontdekken van de cursusmogelijkheden: www.dutchgemacademy.com en www.edelsteneninfo.nl.

Edelstenen verdienen het om van dichtbij te bekijken!

Dutch Gem Academy: een nieuwe formule voor studie edelsteenkunde


Deel: ' Dutch Gem Academy een nieuwe formule voor studie edelsteenkunde '
Lees ook