MOZES, de succesvolle mislukking


DRUNEN, 20100311 -- Beeldhouwer/schrijfster Carla Vrendenberg uit Drunen beschrijft in haar nieuwe boek de onbezonnen vlucht van de temperamentvolle priester Mozes uit Egypte. Werd het een succesvolle exodus, of was het gedoemd te mislukken? Vanaf heden is deze roman verkrijgbaar via de boekhandel en uitgeverij Boekscout in Soest.

"Ik deed frappante ontdekkingen wat betreft Mozes, zijn Egyptische God en zijn redenen voor de exodus. Om de lezer niet te vervelen met eindeloze wetenschappelijke uiteenzettingen, heb ik mijn ontdekkingen beschreven in een romanvorm en geplaatst in de tijd waarin hij thuishoort, 1350-20 voor Christus", aldus schrijfster Carla Vrendenberg.

Mozes, een onbesuisde eigenzinnige jongeman, is een priester vol hartstocht voor zijn god. Door een reeks laffe moorden op de laatste farao's van de 18de dynastie, herkregen de Amon-priesters hun absolute macht. Deze Amon-priesters verboden de verering van de oude god Aton. Mozes besefte dat zijn God zonder volgelingen ten dode was opgeschreven. Noodgedwongen nam hij de leiding over een vertwijfelde groep Aton-volgelingen en organiseerde een onbezonnen vlucht uit Egypte. Werd dit een Exodus met een groot leider, bijgestaan door wonderen van zijn almachtige God? Of werd het een rampexpeditie vol beproevingen en daardoor gedoemd te mislukken?

Dit levensverhaal van Mozes is bedoeld om een nauwkeuriger tijdsbeeld van deze man te geven. Het verhaal is in die zin ondergeschikt aan de historische feiten. De essentie van dit verhaal is gn fantasie, maar de vanzelfsprekende conclusie uit een combinatie van Bijbelse en historische feiten.

Afbeeldingen van de cover en een korte beschrijving van het boek is terug te vinden via de link van de uitgever www.boekscout.nl. Tevens kunt u op deze website via de webwinkel het boek 'Mozes, de succesvolle mislukking' bestellen. Het boek is ook onder ISBN-nummer 978-94-6089-292-9 in de boekhandel verkrijgbaar.


Deel: ' MOZES, de succesvolle mislukking '
Lees ook