Onze Lieve Vrouwenkathedraal in Antwerpen mooiste kerk van de Benelux


Ook kerken in Haarlem en Den Bosch behoren tot de mooiste kerkgebouwen

BREDA, 20120522 -- De Onze Lieve Vrouwenkathedraal in Antwerpen is de mooiste kerk van de Benelux, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite StedenTripper.com. De Kathedraal van St-Michiel en St-Goedele in Brussel en de Kathedrale Basiliek Sint Bavo (Haarlem) completeren de top drie.

StedenTripper.com verzamelde de meningen van 891 bezoekers van de website, die vijfendertig vooraf geselecteerde kerken rangschikten. Met tien Belgische kerken en negen Nederlandse kerken bij de eerste twintig blijken mooie kerken relatief eerlijk verdeeld te zijn over beide landen. Antwerpen en Brussel zijn beide met twee kerkgebouwen vertegenwoordigd in de top 20.

Positieve reacties
Niet alleen de rangschikking, maar ook de reacties stemden onderzoeker Erik Lammers van StedenTripper.com zeer positief. "We kregen diverse reacties van mensen die aan het onderzoek deelnamen en eigenlijk nog nooit de tijd hadden genomen om een kerk van binnen te bekijken. Zij gaven aan dat ze, na het zien van zulke mooie foto's, dit zeker eens willen gaan doen. Hiermee is het onderzoek voor ons eigenlijk al geslaagd."

Andere pleinen die in de smaak van de respondenten vielen waren onder andere de Sint Jan in 's-Hertogenbosch, Sint-Petrus-en-Pauluskerk in Oostende en de Sint Baafskathedraal in Gent. De enige Luxemburgse kerk bij de eerste twintig is Kathedral Notre-Dame in Luxemburg-stad.

Resultaten
De volledige onderzoeksresultaten zijn te vinden op https://www.stedentripper.com/blog/5067/de-mooiste-kerken-van-de-benelux/.

Over Stedentripper.com
StedenTripper.com is een reiswebsite met bestemmingsinformatie over 62 (voornamelijk Europese) steden. De reisverslaafde redactie van StedenTripper houdt ook een weblog bij, op https://www.stedentripper.com/blog/. Afgelopen jaren deed de website ook al onderzoek naar o.a. het mooiste station en het mooiste plein van Europa.

Onderzoeksmethode
Gedurende een periode van twee maanden kregen bezoekers van StedenTripper.com steeksproefgewijs het verzoek hun mening te geven over 35 kerken uit België, Nederland en Luxemburg. De vijfendertig kerken waren vooraf geselecteerd door de redactie van StedenTripper.com. De 891 bezoekers die meewerkten aan het onderzoek kregen naamloze fotosets met 5 foto's van de binnen- en buitenzijde van iedere kerk te zien, met daarbij de vraag deze naar hun eigen smaak te rangschikken. De Antwerpse OL-Vrouwenkathedraal kwam hierbij als meestgekozen kerk naar voren.


Deel: ' Onze Lieve Vrouwenkathedraal in Antwerpen mooiste kerk van de Benelux '
Lees ook