Besloten Magische Orde opent voorportaal met basiscursus Magie


een inleiding in de Westerse Mysterie Traditie

AMSTERDAM, 20080609 -- Met de toegenomen belangstelling voor allerlei magisch gerelateerde zaken, zoals the Secret, de da Vinci Code en bijvoorbeeld Harry Potter, vergeten mensen vaak dat de Westerse Mysterietraditie en Magische Ordes echt bestaan. Daarom heeft Ina Csters - van Bergen, magister van de Ordo Templi Lucis Asterum, de beslissing genomen om het voorportaal van de besloten Orde te openen en vanaf september een basiscursus Westerse Ceremonile Magie te gaan geven in Amsterdam. De cursus is bedoeld om nieuwsgierigen en beginners de kans te geven kennis te maken met de Westerse Mysterie Traditie.

Ina Csters - van Bergen: "Magie is tot de Verlichting aan de universiteiten onderwezen en het is onvermijdelijk dat Magie terugkomt: hedendaagse wetenschappers die bijvoorbeeld hirogliefen en archeologie bestuderen lopen soms vast, omdat ze bepaalde betekenissen van teksten niet begrijpen. Zij bestuderen het materiaal alleen, terwijl Magirs het ervaren en doen, wij werken met een andere ingang. Je kunt Magie niet be-studeren, dan blijf je er buiten staan.

Magirs zijn geen kruidenvrouwtjes of dorpsheksen: in de geschiedenis zijn Magirs altijd deel geweest van het establishment. Er zijn pausen geweest die aan Magie deden en koningen hebben altijd Magirs in dienst gehad. De grote wetenschappers uit de Middeleeuwen waren zeer ontwikkelde mensen, die een scala van Multi-wetenschappen in zichzelf verenigden, waarbij een groot deel bestond uit Magie en Alchemie. Ook nu nog wordt in veel beroepsgroepen gebruik gemaakt van technieken die hun oorspong hebben in de Magie, maar velen weten het niet eens. Psychotherapeuten en reclamemakers bijvoorbeeld."

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus wordt onderwezen in een aantal basistechnieken van de Westerse Ceremonile Magie. Leerlingen worden getraind in het gebruik van symbolen en mythologie. Ook zullen zij werken met de elementen en leren hoe de Magische cirkel moet worden opgebouwd. Gedurende de opleidingsperiode zullen deelnemers leren hun eigen Magische Instrumenten te maken en zullen een aantal ademhalings- en visualisatietechnieken worden geoefend. Technieken die belangrijk zijn in meditaties en eenvoudige rituelen.

De basiscursus is een laagdrempelige cursus met veel ruimte voor vragen en toelichting, deelnemers hoeven geen ervaring met rituelen of ceremonies te hebben om mee te kunnen doen. Wie wil, kan deelnemen aan een huiswerkgroep.

Wanneer:
1 x per maand, op zaterdag van 9.30 tot 17 uur, op:
20 september - 18 oktober - 22 november - 13 december 2008 - 17 januari 2009

Locatie:
De Roos, vlakbij het Vondelpark in Amsterdam.

Kosten:
Totaal EUR 350,00. Bij vroeg boeken en volledige betaling (tot 25 juli 2008) geldt een korting van EUR 25,00. Voor dit bedrag ontvangen deelnemers vijf volledige intensieve lesdagen vol met theorie, oefeningen en ritueel, n zijn zij een half jaar novice van de Temple of Starlight.

Voorintekenen:
Voorintekenen is nu mogelijk door een mail te sturen aan info@templeofstarlight.eu o.v.v. basiscursus Amsterdam. Belangstellenden worden verzocht aan te geven wat hun achtergrond is, dan kan daar in de lessen rekening mee worden houden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Inwijding
In de Ordo Templi Lucis Asterum is pas sprake van een inwijding als ca. 5 jaar lesmateriaal is doorlopen. Deze cursus biedt het eerste blok van een half jaar en wordt dus niet afgesloten met een inwijding. Wel wordt wellicht de gelegenheid geboden deel te nemen aan vervolglessen.

Achtergrondinformatie:

Ina Csters - van Bergen

Ina Csters - van Bergen is Magir, occultiste, mystica en schrijfster van het boek: De weg naar de oude mysterin. (Uitgeverij Akasha). Zij bestudeert nu inmiddels meer dan 30 jaar diverse oosterse en westerse esoterische tradities. Ze kwam in contact kwam met de Westerse Mysterietraditie, in de lijn van de Golden Dawn. Daarbinnen ontwikkelde ze zich eerst tot begeleider, vervolgens tot Europese cordinator en als derdegraads adept richtte ze haar eigen school op: de Ordo Templi Lucis Asterum, oftewel: Temple of Starlight.

Momenteel heeft Ina zich volledig op het leraarschap toegelegd en schrijft ze lessen, rituelen, lezingen en workshops voor leerlingen in diverse landen. Hierbij maakt ze gebruik van technieken als pathworkings, mantrams, het neerzetten en opslaan van gedachtevormen, rituelen, energie-oefeningen, vibratie-oefeningen, healings en auto-hypnotische technieken.

De Ordo Templi Lucis Asterum, oftewel: Temple of Starlight

De Temple of Starlight (www.templeofstarlight.nl/) is een esoterische school in de Westerse Mysterietraditie en Ceremonile Magie en heeft haar wortels in de Golden Dawn Traditie, via Dolores Ashcroft-Nowicki, Ernest Butler en Dion Fortune.

Tip:
Bij templeofstarlight.nl/framesetarticles.htm zijn o.m. biografien te lezen van bijvoorbeeld Dion Fortune en W.E. Butler. Ook staan daar verslagen van studenten aan de school en weergaven van workshops. In de Gallery (templeofstarlight.nl/framesetgallery.htm) is beeldmateriaal te bekijken van recente weekend-workshops.
Meer informatie over de Golden Dawn traditie is bijvoorbeeld hier te lezen: nl.wikipedia.org/wiki/Golden_Dawn


Deel: ' Besloten Magische Orde opent voorportaal met basiscursus Magie '




Lees ook