TeXui quilts op Handwerkbeurs Ahoy


ROTTERDAM, 20091007 -- Quiltgroep TeXui gaat uitpakken met een grote tentoonstelling tijdens de komende Handwerkbeurs. Meer dan 100 quilts zullen in een spannend ingerichte tentoonstelling te zien zijn.

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 oktober 2009 staan 2 hallen van Ahoy geheel in het teken van handwerken en textiel. Na de succesvolle editie van vorig jaar komt de Handwerkbeurs weer naar Rotterdam. De Handwerkbeurs is een consumentenbeurs die helemaal in het teken staat van alles rondom textiel zoals breien, borduren, quilten, vilt, zelfmaakmode, naai- en borduurmachines, spinnen en weven, kantklossen, richelieu en hardanger, kralen en sieraden. Niet alleen zijn hier meer dan 120 verkoopstands te vinden, de bezoeker vindt ook entertainment in workshops, een breicaf en 3 verschillende exposities.

Voor de quiltliefhebbers zijn er twee tentoonstellingen georganiseerd. De eerste is van TeXui, dat is ontstaan in 2003 nadat de 9 leden gezamenlijk de kadercursus 'Quilten Speciaal' van de Stichting Beeldende Amateurkunst te Utrecht hadden gevolgd. Doelen van TeXui vormen de uitdieping van achterliggende ideen, vernieuwing van technieken en onderzoek van nieuwe materialen. Ieder lid draagt hier op eigen wijze aan bij, zodat het werk uit een verzameling aan textiele werkstukken bestaat met de nadruk op art quilts.
De tweede tentoonstelling bevat een aantal Russische quilts van de `Murmansk Quilts' groep. Dit zijn quilts naar motieven van afbeeldingen van de Russische kunstenaar Anatoli Aleksandrovich Sergjenko. De quilts zijn gemaakt door de meesters van het Art Crafts Center in Moskou. Bijzonder is dat de quilts gemaakt zijn met behulp van Bernina naaimachines.
In het breicaf van The Dutch Knitters kunt u zelf aanschuiven om een pennetje mee te breien. Ook met vragen over moeilijke steken, leren breien, patronen en veel meer kunt u terecht. Op het gebied van breien is er nog veel meer te doen. Zo is er een SokkenSpreekUur op het sokkenplein en zijn o.a. gebreide theemutsen en Gelderse gebreide mutsen (klederdracht) te zien.

Kunstenares en ontwerpster Renske Versluijs presenteert haar werk tijdens de Handwerkbeurs. Haar ontwerpen bestaan grotendeels uit breisels. Het bevat een eindexamencollectie welke is gepresenteerd op standaards die voor de expositie ontworpen zijn. De standaards hebben een gebreide hoes.

Ook zijn diverse workshops te volgen zoals bijvoorbeeld over de Japanse borduurkunst Temari. Jeannette Evers geeft workshops op de Bernina naaimachines, evenals Marjon Hoftijzer-Boer die een quilt workshop op de naaimachine geeft. Verder zijn er nog workshops vilten (ook voor kinderen), Gelderse mutsjes breien en kralentasjes breien.

De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). De entree bedraagt 8,00, kinderen tot 12 jaar zijn gratis onder begeleiding. Het adres van Ahoy is Ahoyweg 10 te Rotterdam. Voor meer informatie kunt u de website www.handwerkbeurs.nl bezoeken.


Deel: ' TeXui quilts op Handwerkbeurs Ahoy '
Lees ook