Barentz neemt Forum Products Ltd over


Barentz vergroot haar marktpositie in de UK en vergroot haar life-science expertise

HOOFDDORP, REDHILL, 20111222 -- Barentz Europe B.V.-Nederland- heeft Forum Products Ltd – UK- op 19 december overgenomen. Door de acquisitie van Forum versterkt Barentz haar marktpositie in de UK binnen de farmaceutische, voedings- en diervoedingsmarkten. Tevens wordt door deze overname de kennis en expertise van Barentz op het gebied van life-science vergroot. De overname past uitstekend binnen de strategie van Barentz om een pan-Europees leider te worden in de distributie van speciality ingrediënten.

Sterke positie in life-science in de UK en een sterke basis voor verdere groei
Door de overname van Forum zal Barentz een sterke en leidende distributeurpositie in de UK verkrijgen met focus op life-science ingrediënten zoals functional foods, supplementen, voedings- en farmaceutische ingrediënten en additieven. De grondige kennis van de Forum organisatie binnen deze life-science markten geeft Barentz een sterke basis om haar expertise verder uit te breiden. Het helpt Barentz om als echte solutions provider op te treden en haar klanten te adviseren over de beste ingrediënten en additieven voor hun specifieke applicaties. Het combineren van deze life-science kennis en de synergie op het gebied van distributie, applicaties, research & development en regelgeving zal zowel de Barentz UK organisatie als de Barentz Europe organisatie versterken. Naast deze synergie geeft de Indiase vestiging van Forum mogelijkheden voor Barentz om farmaceutische ingrediënten uit India te sourcen en geeft dit Barentz afzetmogelijkheden in deze regio.

Over Forum Products Limited
Forum Products Limited is opgericht in 1981. Het hoofdkantoor van Forum is gevestigd in Redhill in de UK. Daarnaast zijn er 2 internationale kantoren in Ierland en India. Forum richt zich vooral op life-science ingrediënten binnen sectoren zoals de farmacie, fijne chemicaliën, diervoeding, diergezondheid,voedingsingrediënten, functional foods en supplementen en heeft een omzet van ongeveer 90 miljoen Euro per jaar. In de meer dan 25 jaar ervaring in de distributie van specialty ingrediënten heeft Forum kennis vergaard over 10.000 ingrediënten die binnen deze life-science sectoren worden gebruikt.
Forum heeft meer dan 45 mensen in dienst, waaronder hoog opgeleide chemici, wetenschappers, technische en juridische experts. Deze experts werken nauw samen met onderzoeksorganisaties en universiteiten en zijn in staat om in nauwe samenwerking met hun klanten nieuwe innovatieve productoplossingen te ontwikkelen.

Over Barentz Europe B.V.
Barentz Europe B.V. is een private onderneming opgericht in 1953 in Amsterdam. In bijna 60 jaar heeft Barentz een leidende pan-Europese positie opgebouwd in de distributie van ingrediënten en additieven ten behoeve van de voedingsmiddelenindustrie,farmaceutische en cosmetische producenten, de chemische industrie en diervoedingfabrikanten.
De groep heeft sterke lange termijn relaties met wereldwijde leveranciers en Europese producenten en laat goede financiële resultaten zien. Barentz is vertegenwoordigd in 26 landen in Europa, heeft meer dan 400 medewerkers in dienst en verwacht in 2011 een omzet van ongeveer 650 miljoen Euro te behalen. Barentz streeft ernaar om haar Europese posities binnen genoemde sectoren te versterken. Deze groei zal vooral ontstaan door het aanbieden van innovatieve en creatieve oplossingen gebaseerd op grondige kennis van de markten, producten en applicaties. Barentz beschikt over 2 Centres of Excellence, 3 productielocaties, verschillende laboratoria en een sourcing kantoor in China.
Met deze nieuwe overname en het te verkrijgen meerderheidsbelang in het Duitse Rewe Food Ingredients (RFI) verwacht Barentz in 2012 een omzet te bereiken van 900 miljoen Euro.

Nieuwe organisatie
Alle Forum organisaties (Forum Products Ltd, Forum Animal Health en Forum Health Products) zullen onderdeel gaan worden van Barentz. Het belangrijkste deel van het huidige management team van Forum Products Ltd zal de organisatie blijven ondersteunen. Forum Products Ltd zal nauw gaan samenwerken met  Barentz UK Ltd in Manchester.

Chris Bloor, Managing Director van Forum Products Ltd: “De integratie van Forum Products Ltd in de pan-Europese Barentz Groep is een zeer goede stap voor de organisatie. Barentz hecht belang aan de expertise van onze groep en zal deze expertise op een zeer constructieve en professionele manier ten volste gaan benutten. Met onze life-science producten hebben we nu directe toegang tot alle Europese landen waar Barentz vertegenwoordigd is. Barentz biedt ons een uitgebreid Europees netwerk met veel synergie”.

Hidde van der Wal, CEO van Barentz Europe B.V.: “Forum wordt gezien als de absolute specialist in de distributie van life-science producten. Dit past perfect in de Barentz strategie. Tot nu toe was Barentz enigszins ondervertegenwoordigd in de UK ten opzichte van andere Europese landen. Nu is de vertegenwoordiging meer in balans. Het mooie voor beide partijen is dat we van elkaar kunnen leren en dat de portfolio geen enkel belangenconflict met zich meebrengt, maar alleen synergie voordelen. Voor de stakeholders is hiermee een zeer goede toekomst verzekerd.”


Deel: ' Barentz neemt Forum Products Ltd over '
Lees ook