De (r)evolutie van de iSamenleving in binnen- en buitenlandse media


Trenddossier over de toekomst van de iSamenleving & de iOverheid in L'Officiel Hommes NL #5, lente/zomer 2013 is deze week verschenen in Nederland en België

AMSTERDAM, 20130321 -- Onlangs heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties het werkdocument ‘De (r)evolutie van de iSamenleving’ online gepubliceerd. Deze verkenning signaleert de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse informatiesamenleving, de iSamenleving. Het onderzoek is uitgevoerd door Klaus van den Berg. Als zelfstandig marktonderzoeker en strateeg is hij werkzaam voor bedrijven, overheden, NGO’s en goede doelen in binnen- en buitenland.

In dit maatschappelijke trendrapport beschrijft Van den Berg de zes belangrijkste megatrends van de Nederlandse iSamenleving:

1) Vergrijzing en sociale fragmentatie
2) Offline en online vervagende grenzen
3) De beheersing van de houdbaarheid van de leefomgeving
4) Nieuwe online risico's en veiligheid
5) De Netwerk Samenleving
6) Het Intelligente Tijdperk.

In Nederland hebben diverse toonaangevende media het trendrapport onder de aandacht gebracht, zoals Frankwatching, Dutchcowboys en Secondsight. Ook wereldwijd hebben verschillende media over dit rapport uit Nederland bericht, zoals Focus en IBM Experts Computerwoche in Duitsland, de Innovator’s Guide LPN in Zwitserland en The Qualitative Report in de Verenigde Staten.

Het volledige werkdocument in de Nederlandse taal kunt u downloaden via: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/rapporten/2012/11/07/werkdocument-de-r-evolutie-van-de-i-samenleving.html

De korte aanbevelingen uit het werkdocument in de Engelse taal kunt u downloaden via:  www.klausvandenberg.com

In de zojuist verschenen L’Officiel Hommes NL # 5, het lente/zomernummer 2013, heeft Van den Berg een toegankelijk trenddossier gepubliceerd over de toekomst van de Nederlandse iSamenleving. Tevens kunt u in deze uitgave een exclusief interview lezen met Boudewijn Steur, projectmanager iSamenleving – iOverheid bij het ministerie van BZK. Met hem bespreekt Van den Berg de toekomst van de Nederlandse informatie-overheid, de iOverheid.

http://www.lofficiel.nl/lhommes-nl/14/03/2013/nu-in-de-winkel-lofficiel-nl-hommes-5/

Klaus van den Berg


Deel: ' De (r)evolutie van de iSamenleving in binnen- en buitenlandse media '
Lees ook