NVVS Nomineert: relatieshit, sletvrees en gewetenloze erecties


Uitreiking NVVS Seksuologie Mediaprijs 2013 op 22 november a.s.

Utrecht, 20131115 -- Uit vele inzendingen heeft een deskundige jury die van Asha ten Broeke, Sunny Bergman en Marit de Jong genomineerd voor de NVVS Seksuologie Media Prijs 2013. Op 22 november aanstaande wordt de prijs aan één van hen toegekend.

Berichtgeving over seks doet soms verlangen naar lustpil

Talloze journalisten en programmamakers benaderen de NVVS met vragen over seks. Toch is nog veel berichtgeving over seksualiteit eenzijdig en vol gebakken lucht, fabels of misverstanden. De beperkte, soms platte en hijgerige manier waarop er in de Nederlandse media over seksualiteit wordt bericht, doet NVVS seksuologen soms verlangen naar het placebo-effect van een lustpil.

Met de Mediaprijs prijs wil de NVVS mediaprofessionals  stimuleren om kleurrijke, degelijke en gebalanceerde informatie over seksualiteit te verstrekken. Volgens de jury is dit de makers van  onderstaande inzendingen gelukt. Vandaar hun nominatie voor de NVVS Seksuologie Mediaprijs 2013
 • Asha ten Broeke Een erectie heeft geen geweten (Volkskrant 16 februari 2013)
 • Marit de Jong Inzichten in Relatieshit (Salto-tv Amsterdam jan-okt 2013)
 • Sunny Bergman Sletvrees? (VPRO-televisie , 14 november 2013)
Seksualiteit is meer dan seks alleen

Dat seksualiteit meer is dan een lustgevoel dat met een enkele sluw aanprezen pil kan worden opgewekt, maken de drie genomineerden meer dan duidelijk. Het artikel van Asha ten Broeke, wijst op het belang van lessen in sociale vaardigheden voor meer begrip van seksuele wensen en grenzen. Sunny Bergman maakt in haar documentaire pijnlijk duidelijk hoe de dubbele seksuele moraal mannen en vrouwen wereldwijd in de weg staat bij het beleven van prettige, gewenste seks. En Marit de Jong deelt inzichten over het levendig houden van seksueel contact in verschillende relatiefases. Het mag blijken dat seks meer is dan naakt daten op een tropisch eiland.

Op vrijdag 22 november 2013 zal de prijs om 15.00 uur  worden uitgereikt tijdens het symposium Ongestoord Genieten te Utrecht. Zie voor meer informatie www.ongestoordgenieten.info.

Namens de NVVS en de jury NVVS Seksuologie Mediaprijs 2013 bent u daarbij van harte welkom.
 Bram Bakker;   Psychiater  Vitaalpunt, Mind & Health Erik van Beek;  Filosoof/seksuoloog NVVS; Seksuologisch Expertisecentrum Haarlem Eva Broomans;  Psycholoog/seksuoloog-NVVS; Virenze Hans-Peter Gramberg; Seksuoloog NVVS; MR 70 Jan-Willem Breure; Directeur Multimedia Productions, maker van docu Are all men      pedophiles? winnaar van de NVVS Seksuologie Mediaprijs 2012 Marije Janssen;  Programmamaker en publicist over seksuele (sub)cultuur,      feminisme & alternatieve pornografie 

Deel: ' NVVS Nomineert relatieshit, sletvrees en gewetenloze erecties '
Lees ook