dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

5 redenen om te kiezen voor RPO

In de huidige kandidaat gedreven markt is het vechten om de juiste mensen te vinden voor openstaande vacatures bij organisaties. Hier heb je het beste recruitment talent voor nodig. Bedrijven die dit recruitment proces zelf niet kunnen of willen uitvoeren, kiezen vaak voor RPO (Recruitment Proces Outsourcing). Vijf redenen om te kiezen voor RPO:

 1. Minder druk op eigen personeel
  Door te werken met een ervaren RPO-partner ligt er minder druk op het eigen personeel. Dit geldt voor de eigen HR-professionals maar ook voor het personeel dat overuren moet draaien omdat er te weinig mensen zijn om het werk uit te voeren. De interne tevredenheid neemt dus toe.

 2. Optimale inzet van expertise en teamwork
  Doordat je een heel team inhuurt krijgt elke RPO-opdracht de specialist die hiervoor nodig is. Hierdoor krijg je kandidaten die beter aansluiten op de openstaande vacatures.

 3. Je bespaart kosten
  Met RPO bespaar je tijd en kosten. Een gemiddeld bureau rekent al snel 15% van een jaarsalaris als fee. Dit kan behoorlijk oplopen in de kosten. Met RPO betaal je alleen voor de diensten die je afneemt. Ook is gedurende een langere periode samenwerken altijd voordeliger dan het elke keer opnieuw inwerken van een nieuwe recruiter of werving-en-selectiebureau.

 4. RPO is schaalbaar
  Als organisatie heb je de ene keer meer mensen nodig dan de andere keer. Flexibiliteit is hierbij belangrijk. RPO maakt het mogelijk snel op en af te schalen. Met eigen personeel is dit niet mogelijk.

 5. Duurzaam succes
  Met RPO is het succes duurzamer dan wanneer je een werving & selectiebureau inhuurt. Dit komt omdat bij een RPO de recruiters betrokken zijn bij de organisatie.  Ze zijn fysiek aanwezig op locatie en krijgen zij al snel een goede feeling met het bedrijf. Ze kunnen hierdoor het juiste talent aantrekken en dus echt een meerwaarde leveren. 

Er zitten nog genoeg andere voordelen aan RPO recruitment, hier is Timetohire jouw ideale RPO partner voor!

Populair