dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Blink met deze cursus timemanagement uit in jouw vakgebied

De wereld waarin we nu leven, bevat heel veel prikkels. Aan alle kanten wordt er aan je getrokken en iedereen wil iets meepikken van jouw expertise en talenten. Het gevolg hiervan is dat je misschien te vaak ‘ja’ zegt tegen nieuwe werkzaamheden, terwijl je eigenlijk hier geen of te weinig tijd voor hebt. Hoe manage je deze situaties goed, zodat jij kan blijven doen wat je het liefste doet én daarnaast anderen helpt met jouw expertise? Dat leer je in een cursus timemanagement

Meer grip op en ontspanning in je werk

Moderne kantoren hebben open werkplekken: grote bureaus waar je met meerdere collega’s aan zit te werken. Geen massieve deuren en muren meer tussen jou en je collega’s. Iedereen werkt in dezelfde, open werkplek. Gezellig en dynamisch? Ja vast! Maar veel mensen ervaren ook veel afleiding en prikkels. Veel van ons worden onderbroken met ad-hoc taken die écht even voor moeten. Dit zorgt ervoor dat je snel afwijkt van je eigen planning en je concentratie verliest op jouw verantwoordelijkheden. 

Het is tijd om deze prikkels ‘de baas te worden’ met een training timemanagement! In een training timemanagement leer je alles over het organiseren van je e-mails, taken, to-do’s, vergaderingen en andere informatie uit je werk. Je kunt het zien als je eigen project management. Door al je verantwoordelijkheden te managen, krijg je grip op de hectiek van jouw werkdag. 

Nu we veel thuiswerken, zal de één meer en de ander minder prikkels ervaren. Interne communicatiemiddelen als het Intranet, Slack, Google mail en Whatsapp zijn media via waar we altijd met onze collega’s in contact kunnen staan als wij hen niet direct kunnen bereiken, zoals op kantoor. Logisch dat je dus bereikbaar wilt zijn op belangrijke momenten, want deze verantwoordelijkheid draag je als collega. Maar de pop-ups van Slack en je e-mail blijven maar komen en je merkt dat je uit je concentratie wordt gehaald, doordat je toch eventjes wil kijken waar dat berichtje of die e-mail over gaat. En helaas blijft het vaak niet bij ‘even kijken’ en ga je vervolgens te diep in op het onderwerp wat gevolgen heeft voor je eigen taken die dag. Time management skills komen hierbij om de hoek kijken. 

Prioriteiten stellen 

Prioriteiten stellen is lastig, want je wil je eigen takenlijst afmaken, maar ook geen ‘nee’ zeggen tegen klusjes van jouw collega’s. Daarnaast vind je het misschien ook wel fijn om wat uren in te plannen om jouw planning en werkwijze eens onder de loep te nemen. De balans tussen effectief werken en mentale gezondheid wordt op de werkvloer steeds belangrijker. Een training timemanagement leert jou om prioriteiten te stellen, zodat je over een tijd van nature prioriteiten weet te stellen. In een training timemanagement leer je praktische tips waarmee je per dag beter kunt leren prioriteren en focussen.      

Iets voor jou, je collega’s of team? Kies dan vandaag nog voor effectiviteit! 

Populair