zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

CMA voor HBO en WO finance professionals

Het internationale alternatief voor de RC-opleiding op Masterniveau is de Certified Management Accountant. De opleiding tot Certified Management Accountant (CMA) is bedoeld voor de financieel professional die werkt bij een organisatie met internationale contacten of met internationale ambities. Middels dit artikel zullen we meer informatie verlenen over de opleiding en het proces.

Hoe ziet het CMA programma er uit?

Het CMA curriculum is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de moderne management accountant. Het programma benadrukt strategische planning, beslissingsanalyse en financieel management. Bovendien omvat het CMA-programma een concentratie in boekhouding en financiën.

Voor wie is CMA bedoeld?

Het CMA-programma is bedoeld voor financiële professionals (HBO en WO) die hun carrière in management accounting willen bevorderen. Het programma is ook geschikt voor degenen die een carrière in openbare boekhouding of corporate finance willen nastreven.

Wat zijn de vereisten voor het CMA-programma?

Om in aanmerking te komen voor het CMA-programma moet u een bachelordiploma hebben van een erkende hogeschool of universiteit. Daarnaast moet u twee jaar werkervaring hebben in management accounting of financieel management.

Wat zijn de voordelen van het CMA-programma?

Het CMA programma is internationaal erkend en biedt afgestudeerden met de vaardigheden en kennis die ze nodig hebben om succesvol te zijn in hun carrière. Bovendien biedt het CMA-programma afgestudeerden de mogelijkheid om een carrière in openbare boekhouding of bedrijfsfinanciën na te streven.

Hoe lang duurt het om het CMA-programma af te ronden?

Het CMA-programma kan worden afgerond in slechts 18 maanden. Binnen 18 maanden volg je een traject van diverse lessen/onderwerpen.

Wat zijn de kosten van het CMA programma?

De kosten het CMA programma in Nederland bedraagt 2850 euro. Dit kan ook per aanbieder verschillen. CMA Amsterdam is een aanrader voor de finance medewerkers in regio Amsterdam!

Deze kosten dekken wederom het lesmateriaal. Het lesmateriaal kost ongeveer 750 euro. Daarnaast ben je ongeveer 1000 euro kwijt aan examens en lidmaatschappen. Een gemiddelde HBO opleiding kost ook ongeveer 2300 euro per jaar.

Wat is het vervolg?

Een Power BI cursus volgen na het behalen van je CMA kan de perfecte follow-up zijn voor een nog succesvollere carrière in de finance branche. Waar wacht je nog op!

Populair