zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Food truck beginnen: 4 handige apparaten om in te investeren      

Food trucks zijn helemaal in. Op goed bezochte festivals, maar ook gewoon op vaste standplaatsen. Zeker wanneer een food truck een heel eigen product aanbiedt is de aantrekkingskracht groot. Alle reden dus om te overwegen of een food truck beginnen een geschikte carrièreoptie is. Je kunt natuurlijk niet zomaar beginnen, eerst moeten er een aantal investeringen gemaakt worden. Bijvoorbeeld in de volgende vier handige apparaten.

Schrapmachine voor aardappelen en groente

Ga je je eigen friet maken? Dat is wel zo leuk natuurlijk als je echt een eigen identiteit en unique selling point wilt verwerven met je food truck. Om jezelf heel wat werk te besparen, kun je ervoor kiezen om te investeren in een schrapmachine. Deze kan aardappelen maar ook andere groenten in no time van hun schil ontdoen. Mooi meegenomen is dat hij ook nog eens de aardappelen voor je wast.

Bakplaat: lekker en snel klaar

Ga je ook hamburgers verkopen? Dan moet je ook een bakplaat kopen voor je food truck. Een hete grillplaat is immers de beste manier om de smaak en de vitamines te behouden. Bovendien zijn je hamburgers op deze manier snel gaar, en dat is in een food truck natuurlijk wel zo praktisch. Elektrische bakplaten zijn in verschillende maten verkrijgbaar, dus je kun ook een kleine vinden die je vast wel ergens kunt inpassen.

Hamburgerpers: altijd stevige zelfgemaakte burgers

Net als met de friet is het natuurlijk leuker als je je hamburgers zelf maakt. Zo maak je pas echt indruk! Het zelf maken van hamburgers gaat het beste met een professionele hamburgerpers in plaats van met de hand. Hiermee maak je burgers die niet uit elkaar vallen. Je kunt er allerlei soorten hamburgers mee maken, van de traditionele hamburger van rundvlees tot kipburgers, visburgers en groenteburgers.

Blast chiller: bacterievorming voorkomen

Zeker als je zelf je burgers maakt, is goede koeling van belang. Omdat er niet de tijd is om ze ter plekke te maken, moet je je burgers van tevoren maken en vervolgens snel koelen. Dat is nodig om bacterievorming te voorkomen, maar ook om de smaak en voedingswaarde zo goed mogelijk te bewaren. Het beste instrument om je burgers zo snel mogelijk te koelen is een zogenaamde blast chiller, ook wel een snelkoeler genoemd. Niet goedkoop, wel zeer nuttig.

Het hangt natuurlijk af van wat je gaat aanbieden welke apparaten je nodig hebt. Wel kunnen de juiste apparaten je leven een stuk makkelijker maken. Daarom zijn dergelijke investeringen zeker het overwegen waard wanneer je inderdaad een food truck gaat runnen.

Populair