zondag, juli 21, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Op latere leeftijd omscholen naar de techniek: dit is waarom!

Ga je iedere dag met het lood in je schoenen naar het werk? Haal je hier nog nauwelijks voldoening uit en heb je het simpelweg gewoon niet meer naar je zin? Dan is het nooit te laat om van baan te veranderen. Veel mensen laten zich weerhouden door hun persoonlijke situatie. Ze vinden zichzelf te oud om weer de schoolbanken in te duiken of zijn bang om hun financiële stabiliteit op te geven en de sprong in het diepe te wagen. Jezelf laten omscholen is echter altijd mogelijk, ook op latere leeftijd. Zeker wanneer je kiest voor een bloeiende sector zoals de techniek. Dat biedt ongelooflijk veel voordelen en de kansen liggen voor het oprapen.

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een bbl installatietechniek opleiding? Maar nog altijd niet geheel overtuigd? dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Met dit artikel hopen we je te inspireren en zetten we de belangrijkste voordelen van omscholen naar de techniek (ook op latere leeftijd) voor je op een rij.

Meer werkplezier


De voornaamste reden om je te laten omscholen is om meer plezier uit het werk te halen. Wanneer je momenteel in een werkomgeving zit waar je geen voldoening meer uit haalt, dan heeft dit grote gevolgen voor hoe je je voelt. Dit kan mentaal een enorme klap zijn. Het is niet de bedoeling dat je iedere dag met onwil naar het werk gaat. Dat hou je niet vol. Als dit nu wel het geval is, dan zit er niets anders op dan een andere keuze te maken. Zelfs als dat best wel een beetje spannend is. Wanneer je dus echt affiniteit voelt voor de techniek, dan is het goed om de knoop door te hakken en hiermee aan de slag te gaan. Het is nooit te laat om te veranderen.

Baanzekerheid


Soms is er ook geen andere keus dan je te laten omscholen. Bijvoorbeeld doordat je huidige beroep overbodig wordt. Door de digitalisering van onze samenleving zien we nou eenmaal dat bepaalde beroepen niet meer nodig zijn. Hierdoor is er nauwelijks nog werk te vinden in hetgeen wat jij al die jaren hebt gedaan. Je moet je dan wel laten omscholen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Wanneer je kiest voor de techniek, weet je zeker dat je over baanzekerheid beschikt. Er heerst een enorm personeelstekort. Bedrijven staan te springen om nieuwe krachten. Je laten omscholen tot loodgieter, zonnepanelen monteur of allround medewerker is dan ook de beste manier om weer snel aan het werk te kunnen.

Opleider en detacheerder Strevon werkt nauw samen met technische bedrijven om het personeelstekort in de techniek te verminderen. Dit doen ze door de omscholingsmogelijkheden aantrekkelijker te maken. Hierdoor genereren ze binnen korte tijd meer personeel. Het doel is om zij instromers binnen 1,5 jaar klaar te stomen voor het vak. Die ervaring doen ze direct op in de praktijk. Bij aanvang van de opleiding krijgen ze ook al direct salaris. Dat maakt de overstap minder spannend en omscholen naar de techniek een stuk aantrekkelijker.

Populair