dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Thuiswerken heeft diverse voordelen, maar let hier op

Sinds de coronacrisis begin 2020 de wereld in beslag nam is er een hoop veranderd. Dit zie je onder meer aan de manier waarop mensen elkaar begroeten, en aan de aandacht voor hygiëne. Op het gebied van werken is eveneens weinig meer hetzelfde. Hybride werken is bij veel bedrijven de nieuwe norm. Hierbij werk je deels thuis en deels op kantoor. Dit heeft allerlei voordelen, zoals een hogere productiviteit, minder stress en een betere verhouding tussen privé en zakelijk. Het hybride werken vereist ook een andere aanpak voor bedrijven, bijvoorbeeld met betrekking tot de online beveiliging. In dit artikel lees je wat er allemaal komt kijken bij hybride en remote werken.

Online beveiliging

Dat medewerkers vanuit huis op de server van het werk kunnen inloggen, zorgt ervoor dat de online beveiliging tiptop in orde moet zijn. Cybercriminelen zien overal kansen, vaak ook op plekken waar je zelf niet aan denkt. Vandaar dat het goed is om te investeren in security awareness. Hiermee worden medewerkers en leidinggevenden zich bewust van cybergevaar. Je kunt adequaat reageren op phishing en andere online bedreigingen. Cybercriminelen zitten heus niet alleen achter wachtwoorden aan. Het gaat ook om je vermogen, reputatie, activa en de veiligheid van werknemers.

Maak het op locatie werken eenvoudig

De IT-afdelingen van bedrijven hebben sinds het begin van de coronacrisis overuren gemaakt. Ineens moesten ze het systeem zo maken dat mensen vanuit huis konden inloggen. Nu de basis staat, is het zaak om deze te optimaliseren. Een werkplek reserveren wordt bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger als je daar de juiste software voor hebt.

Het is niet eenvoudig om iedereen de gewenste werkplek te geven. Tijdens corona moest dat, maar ook nu nog is er veel aandacht voor afstand bewaren. Hybride werken is hier een uitstekende oplossing voor. Alleen is het wel zo handig dat er voor iedereen een gewenste werkplek is. Een online applicatie maakt het eenvoudig om een werkplek te reserveren.

Zorg voor goede werkplekken

Een goede werkplek is erg belangrijk. Veel werkgevers hebben geïnvesteerd in goede bureaus en dito bureaustoelen. Nu werknemers thuis werken staan die goede bureaustoelen op kantoor. Als bedrijf doe je er goed aan om de werkplek van iedere thuiswerker goed te bekijken. Zo voorkom je dat er op termijn rug- of nekklachten kunnen ontstaan.

Let op sociaal isolement

Thuiswerken heeft zoals gezegd zijn voordelen, maar er zijn ook nadelen. Eén daarvan is een mogelijk sociaal isolement. Dit klinkt misschien een beetje dramatisch, maar er zijn genoeg thuiswerkers die hebben aangegeven zich eenzaam te voelen. Ze missen het directe contact met collega’s en kunnen niet goed tegen de stilte.

Dit kun je als werkgever nooit helemaal voorkomen. Maar wat je wel kunt doen is zorgen dat er contactmomenten zijn. Organiseer bijvoorbeeld een leuk bedrijfsuitje of blaas de vrijdagmiddagborrel nieuw leven in. Dit laatste kun je zelfs bij thuiswerkers doen. Je kunt hier creatief mee omgaan.

Populair