zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Zakelijke shortlease: wat is het en is het voordeliger?

Zakelijk een auto leasen voor een kortere periode komt steeds meer voor. Maar wat is shortleasen eigenlijk en, ook niet onbelangrijk, is het voordeliger voor jou als ondernemer? We zetten graag voor je op een rij wat voor jou de voordelen van zakelijke shortlease zijn en of het gunstiger is om voor deze manier van leasen te kiezen.

Zakelijke shortlease

Zoals de naam al verraadt, gaat shortlease over het leasen van een auto voor zakelijk gebruik voor een korte periode is. De looptijd van zakelijke shortlease begint bij slechts 1 maand en kan oplopen tot maximaal 24 maanden. Dit terwijl het traditionele leasen pas mogelijk is voor een periode van langer dan 24 maanden.

Dit zijn de voordelen van zakelijke shortlease

Zakelijke shortlease kan handig zijn in verschillende situaties, bijvoorbeeld als je nog geen vast contract hebt. Of wanneer je net begint als zelfstandig ondernemer en je opbrengsten nog op gang moeten komen. Shortlease is dan een goede uitkomst om voor relatief weinig geld een zakelijke auto te kunnen rijden. Daarnaast is het minder risicovol, omdat je niet voor lange tijd aan een leasecontract bent gebonden. De opzegtermijn is eveneens gunstig. Al na één maand leasen kun je je contract dagelijks opzeggen.

De nadelen van zakelijke shortlease

Bijtelling is ook van kracht voor shortlease. Wanneer je meer dan 500 kilometer privé met je leaseauto rijdt, krijg je te maken met bijtelling. Het is slim om het percentage te checken als je kort zakelijk gaat leasen.

Vaak is het zo dat shortlease aanbieders een kleiner aanbod hebben wat betreft modellen. Vaak wordt hiervoor gekozen om zo laag mogelijke prijzen te kunnen doorvoeren. Hecht jij veel waarde aan het rijden in de nieuwste modellen auto’s? Houd er dan rekening mee dat deze types misschien (nog) niet beschikbaar zijn.

Goedkope shortlease zakelijk

In sommige gevallen is shortlease duurder dan traditioneel leasen. Het is daarom raadzaam om verschillende opties en aanbieders te vergelijken. Echter is goedkoop shortleasen zeker mogelijk! Zo is zakelijke shortlease al mogelijk vanaf ongeveer €200 per maand voor een kleiner model auto. Toch op zoek naar een groter model auto? Dan kom je gauw uit boven de €400 per maand.

Is zakelijke shortlease de oplossing voor jou?

Of zakelijke shortlease een uitkomst voor je is, hangt dus af van je situatie. Als je een beginnende ondernemer bent of nog geen zekerheid hebt voor de komende jaren, is het zeker handig om voor zakelijke shortlease te kiezen. Shortlease zorgt ervoor dat je minder risico neemt omdat je het contract na een maand dagelijks kunt opzeggen. Na deze tijd kun je er alsnog voor kiezen over te stappen op traditionele lease of het aanschaffen van een eigen auto.

Populair